Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

25. 07. 2015. 18:17 >> 18:08
10

REVIJA U KOTORU

Gotje fasciniran Crnom Gorom

Revijom čuvenog francuskog kreatora Žan Pol Gotjea na trgu pred katedralom Svetog Tripuna u Kotoru, sinoć je otvorena 18.Internacionalna smotra mode.

Publici se najprije obratila direktorica modne agendije "Fabrika" Vesna Mandić, kazavši da je u životu svakog čovjeka punoljetsvo možda jedan od najvažnijh događaja i da je vazno za tu priliku pruziti svima veliki poklon.

"Mislim da smo mi ove godine na 18.Internacionalnoj smotri mode dali veliki poklon. Dame i Gospodo- Žan Pol Gotje", kazala je Mandić.

Počasna predsjednica 18.Internacionalne smotre mode Đođija Virzi imala je čast da otvori reviju, nakon čega je kotorska publika uživala u brojnim kreacijama iz kolekcije proljeće/ljeto 2015. ovog modnog maga.

Nakon revije, održana je konferencija za novinare u hotelu "Vardar". Žan Pol Gotje se zahvalio se Jelki Musić, zvaničnom PR-u kompanije Žan Pol Gotje, koja je puno pomogla da se ova revija održi u Kotoru i dodao da je fasciniran svim što je vidio u Crnoj Gori.

"Apsolutno sam zadovoljan svim segmentima modne revije, od šminke, frizure, manekena do kompletne organizacije. Takođe me fascinirala ljepota katedrale i boje koje su se mijenjale na njoj prilagođavajući se haljinama na pisti", kazao je Gotje.

Za njega moda nije umjetnost, već lijepa profesija, više zanat koji spaja antiku i moderno, ali i refleksija onoga što se dešava oko nas, tj. odraz društva i kulture. Kada kreira, kaže Gotje, ne kreira za jednu ženu, već za sve žene svijeta. Njegove kreacije jesu skupe, s obzirom na to da su haute couture, a najviše se cijene vjenčanice.

Na pitanje novinarke Radio Kotora na koji nacin ga inspiriše rad u pozorištu i na filmu i da li je možda već pronašao inspiraciju u gradu koji je sam po sebi pozorište u malom, Gotje pojašnjava da je poželio da se bavi modom u djetinjstvu gledajući upravo film. 

(Radio Kotor)

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније