RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/rss.html Kazniti Lagerfelda zbog vrijeđanja http://www.rtcg.me/magazin/stil/200726/kazniti-lagerfelda-zbog-vrijedjanja.html Njemački dizajner i kreativni direktor modne kuće "Šanel", Karl Lagerfeld, osim po kreacijama poznat je i po oštrom jeziku. ]]>

Francuski modni magazin "Numero" objavio je intervju sa Lagerfeldom u kojem kreator manekenke naziva "glupim, otrovnim i gadnim stvorenjima".

Na svom sajtu magazin citira Lagerfelda koji je rekao i da manekenke koje ne žele da skinu svoj veš tokom fotografisanja, treba da se pridruže kaluđericama.

Zato se oglasilo i Udruženje modela, organizacija koja se bavi pravima manekena i manekenki, boljim uslovima rada i većim platama.

Osnivačica udruženja Sara Zif je rekla da su Lagerfeldove izjave oličenje seksualnog uznemiravanja i zloupotrebe u modnoj industriji.

Zif je pozvala na akciju protiv Lagerfelda zbog uvreda koje je uputio modelima u intervjuu za magazin "Numero".

Lagerfelda je već tužilo Udruženje žena sa istaknutim oblinama, ali se kreator, koji je i sam smršao 47 kilograma, zbog toga nije potresao.

"Pogledajte turiste na ulici, sa stomacima poput trudnica. Gospoda u godinama koja se oblače kao njihovi unuci, a salo se preliva preko farmerki. Zapustiti se do te mjere je nekorektno i ne osjećam se krivim kad to kažem", govorio je Lagerfeld.

Kreator se nije ustezao da komentariše i slavne osobe koje su pokušale estetskim zahvatima da ublaže proces starenja.

"Najgore su plastične operacije i zahvati na usnama", izjavio je slavni dizajner za "Cajt Onlajn".

"Sve te vještačke usne izgledaju kao da su letjele kroz vjetrobransko stalo, a zatim ih je neko vrlo neprofesionalno vratio na mjesto. Ni od  čega ne izgledate toliko starije, nego od po pokušaja da izgledate mlađe", kaže Lagerfeld.

Kreator se nije oglašavao povodom izjave osnivačice Udruženja modela o najnovijim komentarima na račun manekenki.

 

 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 18:28:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/200726/kazniti-lagerfelda-zbog-vrijedjanja.html
Dolče i Gabana: Poslije nas bez novog dizajnera http://www.rtcg.me/magazin/stil/199399/dolce-i-gabana-poslije-nas-bez-novog-dizajnera.html Stilisti Domeniko Dolče i Stefano Gabana, kreatori poznate modne kuće Dolče i Gabana, ne namjeravaju da prodaju svoju firmu ističući da poslije njihove smrti niko neće naslijediti njihova mjesta, prenio je danas italijanski list Korijere dela Sera. ]]>

"Kada umremo, ne želim da neki japanski kreator počne da radi za Dolče i Gabanu", rekao je Gabana i dodao da su on i Dolče poslije prekida ljubavne veze, odlučili da ne prodaju modnu kuću niti da je neko od njihovih u porodici naslijedi.

Gabana je dodao da ne bi volio da njega, u slučaju smrti, naslijedi "neka rođaka koja ne zna ništa o poslu i tako uništi preduzeće".

Dolče je sa svoje strane rekao da obojica ne žele da prodaju modnu kuću i da im nije bitno da imaju mnogo novca već da rade i budu uspješni u poslu.

I jedan i drugi su rekli da poslije prekida ljubavne veze i dalje imaju neraskidive veze.

"Sve što je moje, i njegovo je. Sve što je njegovo i moje je. Naši partneri to znaju i ako im to odgovora, onda je dobro, ako im ne odgovara, opet je isto", rekao je Dolče.

Njihova modna kuća je poznata po luksuznoj garderobi koju nose slavne ličnosti.

]]>
Thu, 5 Apr 2018 23:50:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/199399/dolce-i-gabana-poslije-nas-bez-novog-dizajnera.html
Modna revija bez piste i modela http://www.rtcg.me/magazin/stil/198579/modna-revija-bez-piste-i-modela.html Nedjelja mode u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) održana je bez modne piste, manekenki i obnaženih modela. ]]>

Više od 30 dizajnera moderne, ali skromne odjeće predstavilo je svoje kolekcije u Dubaiju.

Njihove duge kreacije predstavljene su na velikim ekranima, a kupci su mogli da ih vide i dodirnu u jednom od novih tržnih centara u tom gradu, svjetlucavom lavirintu prolaza i fontana, navodi AP.

Na nedjelji mode pod nazivom "Skromna revolucija" dizajneri su predstavili svoje radove, u nadi da će iskoristiti sve veću želju muslimanskih kupaca da nose skromnu, ali modernu garderobu.

]]>
Thu, 29 Mar 2018 23:41:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/198579/modna-revija-bez-piste-i-modela.html
Versaće prestaje da koristi životinjsko krzno http://www.rtcg.me/magazin/stil/197127/versace-prestaje-da-koristi-zivotinjsko-krzno.html Modna kuća Versaće (Versace) prestaće da koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijala i tako će se pridružiti Gučiju (Gucci), Djordju Armaniju (Giorgio Armani), Hugo Bosu (Hugo Boss) koji su se već odlučili na ovakav korak. ]]>

Organizacija Hjuman sosajeti, koja se bori protiv upotrebe životinjskog krzna u modnoj industriji, pozdravila je odluku italijanskog modnog brenda, navodeći da je Versaće veoma "uticajan brend" i simbol za glamur.

"Krzno? Izašla sam iz toga, Ne želim da ubijam životinje zarad mode", cititali su aktivisti dio intervjua kreatorke Donatele Versaće.

Versaće će izbaciti životinjsko krzno iz svojih kolekcija, počevši od sezone jesen-zima 2019.

]]>
Thu, 15 Mar 2018 22:26:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/197127/versace-prestaje-da-koristi-zivotinjsko-krzno.html
Preminuo poznati modni kreator Živanši http://www.rtcg.me/magazin/stil/196731/preminuo-poznati-modni-kreator-zivansi.html Slavni francuski modni dizajner Iber de Živanši preminuo je u 92. godini. ]]>

Vijest o smrti slavnog dizajnera, poznatog po kreacijama za Odri Hepbern i Džeki Kenedi, potvrdio je njegov partner Filip Vene, prenosi BBC.

"S velikom tugom obavještavamo vas da je Iber de Živanši preminuo", izjavio je Venet, objavila je modna kuća "Živanši".

Njegova modna muza bila holivudska glumica Odri Hepbern, a odijevao je i ostale ikone stila, poput Grejs Keli, Elizabet Tejlor, Džeki Kenedi, Loren Bakal, Ingrid Bergman, Marlin Ditrih, Gretu Garbo, ali i mnoge druge.

Iber de Živanši rođen je u francuskom gradiću Bove 21. februara 1927. godine u porodici u kojoj je bilo mnogo umjetnika. Između ostalog, Iberov pradjeda sa majčine strane izrađivao je kostime za pozorište, a neki njegovi modeli otišli su i u Jelisejsku palatu.

Njegov otac je bio markiz od Živanšija i nadao se da će njegov sin postati advokat, ali Živanši je veoma mlad počeo da pokazuje interesovanje za dizajn, prenio je Rojters. Mladi Živanši je počeo studije prava, ali se nakon Drugog svjetskog rata upisao u Školu lijepih umjetnosti u Parizu.

Njegova prva kolekcija pojavila se 1952. godine i zaradila je oko milion eura u porudžbinama, što mu je omogućilo da osnuje sopstvenu kompaniju – "The House of Givenchy" 1952. godine.

Poslije fenomenalnog debija otišao je u Njujork gdje je konačno upoznao Kristobala Balensijagu sa kojim je ostao prijatelj do njegove smrti.

Prijateljstvo sa Odri Hepbern, koju je upoznao 1953. godine na snimanju ostvarenja Sabrina, pomoglo mu je da se vine među zvijezde modne scene.

Tokom 40 godina saradnje i druženja sa glumicom koju je nazivao svojom muzom nastale su brojne kreacije koje će ostati zabilježene u istoriji mode, ali i filma.

Osim garderobe, Iber je kreirao za svoju kuću i parfeme i tkaninu za opremanje enterijera hotela. Nakon više od 30 godina Živanši je 1988. godine prodao svoj brend kompaniji „LVMH Moe Emesi - Luj Viton“.

Modni kreator povukao se iz modne industrije 1995. godine kada je za glavnog dizajnera kuće „Živanši“ postavljen Džon Galijano.

]]>
Mon, 12 Mar 2018 16:27:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/196731/preminuo-poznati-modni-kreator-zivansi.html
Đurković: Ostvarila sam san http://www.rtcg.me/magazin/stil/194959/djurkovic-ostvarila-sam-san.html Najljepša Evropljanka, Kristina Đurković kazala je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, da je tom titulom ostvarila san, kao i da je otvorila vrata i za druge crnogorske manekenke. ]]>

Đurković je nedavno osvojila priznanje Miss Evrope, na izboru "Miss Tourism world", koji je održan u Kuala Lumpuru u Maleziji.

"Tek su slegli utisci. Ovakva titula je san svake djevojke koja se bavi manekenstvom. Svaka djevojka koja pođe na takvo takmičenje raduje se tituli, bila sam spremna na sve to i sada idemo dalje", navela je Đurković.

Na takmičenju je bilo više od 100 djevojaka, najviše iz Evrope, njih 32.

"Malezija je prelijepa zemlja, a djevojke su bile fantastične. Atmosfera je bila neopisiva i nije se osjećao duh nadmetanja i ljubomore. Ovo takmičenje ću pamtiti do kraja života".

Đurković navodi da kada je došla na takmičenje pola djevojaka nije ni znalo gdje je Crna Gora, navodeći kako su mislile da se naša zemlja nalazi u  Južnoj Americi.

"Drago mi je što je Crna Gora prvi put ove godine imala predstavnicu na ovom takmičenju i odmah je osvojena titula. Ovo je veliki uspjeh i otvorila sam vrata budućim predstavnicama iz naše zemlje", navela je Đurković.

Kaže da trenutno razmišlja o obavezama na fakultetu, jer studira na Univerzitetu Donja Gorica i Fakultetu za bezbjednost u Beogradu.

]]>
Sat, 24 Feb 2018 10:57:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/194959/djurkovic-ostvarila-sam-san.html
Tivćanka postala Mis Evrope http://www.rtcg.me/magazin/stil/192053/tivcanka-postala-mis-evrope.html Tivćanka Kristina Đurković nova je Mis Evrope, odlučeno je juče na takmišenju "Miss Tourism World". ]]>

Na tom, jednom od najznačajnijih svjetskih izbora ljepote, crnogorska ljepotica je postigla veliki uspjeh plasmanom u finale takmičenja i osvojenom titulom.

Lentu Mis Europe osvojila je u konkurenciji predstavnica više od 100 zemalja, a na finalnoj večeri bilo je njih oko 60.

Kristina je istakla da je uložila veliki trud, znanje i volju, da bi ljepotom, elokvetnošću i na jedinstven način predstavila svoju zemlju.

''Osvajanje lente Miss Europe za mene i moju Crnu Goru je jedan od najvećih uspjeha do sada. Radost i sreća i ponos pa i nevjerica i dalje su izražene. Ponosna sam što sam dostojno predstavila svoju zemlju, njene ljepote, turistički potencijal i naš narod, njegovu kulturu i sve tve vrijednosti sa kojim Crna Gora može samo da se ponosi. U velikoj konkurenciji najljepših djevojaka svijeta ja sam odnijela titulu Mis Kontinenta Evrope između 32 takmičarke iz Evrope", naglasila je ona za Montenegro magazin.

Kako je objasnila, par dana pred finalnu noć je bilo neizvjesno da li će moći da učestvuje, jer je povrijedila koljeno.

"Ali uz veliku pomoć svih ovdje u Maleziji i mojih roditelja koji su došli da mi pruže podršku uspjela sam da se donekle oporavim i pokažem u najboljem svijetlu u glamuroznoj finalnoj noći. Sad sam presrećna i sa svih strana svijeta mi stižu čestitke i radujem se što se svi raduju mom uspjehu'', kazala je Kristina.

Na tom takmičenj, čije su finale prenosile gotovo sve svjetske TV stanice, ocjenjivala se, pored ljepote, i harizma, elokventnost, kultura, poznavanje engleskog jezika i način prezentovanja detalja vezanih za predstavljanje zemlje iz koje kandidatkinje dolaze.

Svaka od njih pričala je o tradiciji, običajima, turističkim potencijalima i znamenitostima, a njihovo izlaganje bilo je potkrijepljeno emitovanjem video-materija, slikama, prezentacijama i raznim diskusijama.

Podsjetimo, Crna Gora je ove godine po prvi put imala predstavnicu i devetnaestogodišnja Kristina je postigla zavidan uspjeh.

Kristina je studentkinja dva fakulteta - Vatel za francusko hotelijerstvo na UDG i Diplomatija i bezbjednost na beogradskom univerzitetu.

Tokom finalne večeri nosila je haljinu koju je kreirala Sanja Bobar.

]]>
Sun, 28 Jan 2018 17:32:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/192053/tivcanka-postala-mis-evrope.html
Bekam lansira svoje kozmetičke proizvode http://www.rtcg.me/magazin/stil/190095/bekam-lansira-svoje-kozmeticke-proizvode.html Bivši britanski fudbaler Dejvid Bekam lansiraće 1. februara svoje proizvode za mušku kozmetiku pod nazivom "Haus 99" (House 99) u Velikoj Britaniji. ]]>

Bekam će prodavati u Velikoj Britaniji samo u prodavnicima Harvi Nikols svoje proizvode za mušku kozmetiku - sredstva za brijanje, lice, tijelo, tetovaže i kosu, dok će njegov brend moći da se nađe u 19 zemalja počev od 1. marta, javila je agencija AP.

Bivši fudbaler je novinarima u Njujorku rekao da se odlučio da u brend stavi broj 99, jer je 1999. bila odlučujuća godina za njega, kao sportisti a i zbog rođenja njegovog prvog sina Bruklina.

Dejvid Bekam je u braku s Viktorijom Bekam, koja je poslije muzičke karijere u pop grupi "Spajs grls" (Spice girls) postigla uspjeh kao modna dizajnerka. Ima svoju modnu liniju odjeće i dizajnirala je naočari za sunce, parfeme, ručne torbe i nakit.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 23:54:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/190095/bekam-lansira-svoje-kozmeticke-proizvode.html
Zablistala u 48. i providnoj haljini http://www.rtcg.me/magazin/stil/189925/zablistala-u-48-i-providnoj-haljini-.html Glumica Ketrin Zita Džons blistala je na dodjeli nagrada "Golden Globe" koja je sinoć održana u Los Anđelesu. ]]>

Crveni tepih koji su glumice iz protesta "zacrnile" svojim toaletama, bio je kao i uvijek modna, ali ovog puta i društveno odgovorna smotra.

Velšanka je ispoštovala dres kod kao dio pokreta #TimesUp i #MeToo. Došla je odjevena u crno, a ekstravagantan modni komad koji je ponijela potpisao je dizajner Zuhair Murad.

Ketrin je na 75. dodjeli filmskih nagrada nosila haljinu sa dubokim V izrezom, napravljenu od tila i raskošne čipke. Otkrila je više nego inače, sa jasnom namjerom.

Naime, glavna poruka sa "Golden Globa" je: "Isteklo je vrijeme zlostavljanju i diskriminaciji žena", a Ketrin kao da je željela da doda da žena u provokativnoj haljini nije seksualni objekat. Ovaj modni izbor njoj je svakako pristajao.

]]>
Mon, 8 Jan 2018 09:43:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/189925/zablistala-u-48-i-providnoj-haljini-.html
Kontroverznom kampanjom o snazi žena http://www.rtcg.me/magazin/stil/188280/kontroverznom-kampanjom-o-snazi-zena.html "Love magazine" je, kao i prethodnih godina, objavio serijal snimaka s poznatim manekenkama, a cilj kampanje je podizanje svijesti o snazi i ljepoti žena uz haštag #staystrong. Ipak, zbog provokativnih snimaka projekat je izazvao i brojne kontroverze, te su mnogi kritikovali previše slobodno ponašanje djevojaka iz spotova. ]]>  kampanji učestvuju Irina Šajk, Sara Sampajo, Emili Rajtakovski, Kendal Džener, Barbara Palvin, Điđi i Bela Hadid, Aleksis Ren, Stela Maksvel i brojne druge zvijezde modne industrije.

Prema  projektu su posebno bili strogi "influenseri" na društvenim mrežama, optužujući "Love Magazine" za previše provokativan sadržaj, te da su snimci, ironično, opet namijenjeni muškarcima. Posebno je "nezgodan" momenat kampanje, jer trenutno Holivud, ali i modnu industriju tresu skandali o seksualnom zlostavljanju.

                   

 

                   

 

                  

 

                         

 

                         

 

 

]]>
Wed, 20 Dec 2017 21:15:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/188280/kontroverznom-kampanjom-o-snazi-zena.html
Viktorijin anđeo ide u penziju http://www.rtcg.me/magazin/stil/185525/viktorijin-andjeo-ide-u-penziju.html Brazilska ljepotica Alesandra Ambrosio obavijestila je javnost da odlazi u penziju, te da više neće biti dio postave Viktorijin anđela. ]]>

Manekenka Alesandra Ambrosio sa luksuznim brendom donjeg veša Viktorija Sikret sarađivala je od 2010, kada je nosila prvu reviju.

Ove godine šetala je modnom pistom u Šangaju, a niko nije mogao ni da pretpostavi da će se lijepa brineta oprostiti od svojih krila.

Supermodel je obavijestila svoje fanove na Instagramu da odlazi u penziju, te da više neće sarađivati sa poznatim brendom.

"Ne postoje riječi kojima bih mogla da opišem koliko sam zahvalna što sam radila za taj nevjerovatni brend koji inspiriše i mene i brojne žene širom svijeta. Ni u svojim najluđim snovima ne bih mogla da zamislim da ću raditi 17 modnih revija za Viktorija Sikret", glasila je njena poruka.

Alesandra, koja je ove godine napunila 36 godina, planira da se posveti svojoj porodici, posebno djevojčici Anji i sinu Noi.

Poznato je da je manekenka uplovila i u glumačke vode, te trenutno snima film "Daddy's home 2".

]]>
Fri, 24 Nov 2017 11:08:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/185525/viktorijin-andjeo-ide-u-penziju.html
"Anđeli" pokorili Šangaj http://www.rtcg.me/magazin/stil/185223/andjeli-pokorili-sangaj.html Modni brend "Victoria`s Secret" održao je godišnju reviju, koje su tradicionalno među najvećim modnim događajima. ]]> Domaćin revije bio je Šangaj, a pistom je gazilo 55 modela, među kojima su ponovo Kendis Svonpol i Karli Klos. Burshalter "Fantasy bra", vrijedan dva miliona dolara, nosila je Lais Ribero.

Zbog problema s vizom Điđi Hadid nije mogla da dođe u Kinu i prošeta krila. 

                         

 

]]>
Tue, 21 Nov 2017 14:04:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/185223/andjeli-pokorili-sangaj.html
Indijka osvojila titulu mis svijeta http://www.rtcg.me/magazin/stil/184933/indijka-osvojila-titulu-mis-svijeta.html Indijka Manuši Čilar(21) izbrana je za mis svijeta na takmičenju koje se ove godine održavalo u Kini. ]]> Čilar se nadmetala s 108 najljepših žena svijeta, a krunu je odnijela na ceremoniji u kineskoj Sanja Siti areni. Ona je odrasla u porodici ljekara, a pohađa medicinski fakultet u Sonepatu.

Prva pratilja je Meksikanka Andrea Meza, dok je titulu druge pratilje osvojila Stefani Hil iz Engleske. 

     

 

                       

]]>
Sat, 18 Nov 2017 18:36:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/184933/indijka-osvojila-titulu-mis-svijeta.html
Kovinić prošetala modnom pistom http://www.rtcg.me/magazin/stil/184893/kovinic-prosetala-modnom-pistom.html Najbolja crnogorska teniserka, Danka Kovinić zatvorila je kolekciju Tenero Fashion brenda, zastupnika više italijanskih brendova, na završnoj večeri Montenegro Fashion Week-a. ]]>

"Bilo je fenomenalno. Oduševila sam se pozivu da učestvujem. Trenutno sam na odmoru, tako da sam imala slobodnog vremena da iskoristim za nešto drugo što volim, tako da mi je bilo zadovoljstvo", rekla je Kovinić za TVCG.

Danka će uskoro početi da trenira kako bi se što bolje pripremila za turnire koji je očekuju.

"Na žalost, ova godina nije bila uspješna. I dalje vrijedno treniram. Pripreme kreću 1. decembra, ali i dalje radim kondiciju. Održavam kondiciju na nekom nivou da bih bila spremna kada krenu pripreme. Sigurna sam da će naredna sezona biti mnogo uspješnija", zaključila je Kovinić.

]]>
Sat, 18 Nov 2017 11:18:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/184893/kovinic-prosetala-modnom-pistom.html
Amra je najuticajnija Crnogorka u SAD http://www.rtcg.me/magazin/stil/184454/amra-je-najuticajnija-crnogorka-u-sad.html Amra Olević jedna je od najpopularnijih svjetskih šminkerki, a njene savjete redovno prati 5,5 miliona ljudi, zbog čega je upala na "BrightSide"-ovu listu deset Instagram zvijezda koje najviše zarađuju. ]]>

Tako se ona i našla na ovom spisku najbogatijjih i najuticajnijih, ali je značajan dio njenih prihoda i proizvodnja sopstvene kolekcije šminke. Amra je šminkerka, modna stilistkinja i vlasnica linije ruževa i sjajeva pod nazivom “Lip Land Amrezy”.

"Vaspitali su me strogi roditelji. Pružili su mi sve što mi treba, ali se nijesmo slagali. Iselila sam se iz porodičnog doma u 23. godini. To je bila moja najbolja odluka. Prošla sam kroz teške trenutke, jedno vrijeme nijesam imala novca ni za hranu. Živjela sam sa dečkom i oboje smo se borili da preživimo. Ponekad kad se sjetim tog perioda pitam se kako smo uopšte uspijevali. To iskustvo me je promijenilo. Naučilo me je da budem skromna, ali i da cijenim svaki trenutak", rekla je svojevremeno Amra.

Ona često na društvenim mrežama ističe ljubav prema svom rodnom kraju, a jedan od njenih sjajeva za usne nosi naziv "Montenegro", koji je posvetila Crnoj Gori. Rođena je  1988. u Plavu, a prije SAD živjela je u BiH i u Hrvatskoj.

]]>
Tue, 14 Nov 2017 14:44:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/184454/amra-je-najuticajnija-crnogorka-u-sad.html
Na otvaranju pet kolekcija http://www.rtcg.me/magazin/stil/184109/na-otvaranju-pet-kolekcija.html U Capital Plazi u Podgorici sinoć je počeo XXII “Plantaže Fashion Week Montenegro". ]]> Prve večeri predstavili su se Milena Đurđić, Edita Nimanbegu, UGG supported by Fashion&Friends, Maja Velimirov – Tošković i Bata Spasojević.

Veče je otvorila Milena Đurđić koja je prikazala muško-žensku kolekciju „Ka Teslinom kodu“.

 

 

]]>
Sat, 11 Nov 2017 10:50:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/184109/na-otvaranju-pet-kolekcija.html
Prvi koraci na velikim pistama http://www.rtcg.me/magazin/stil/183315/prvi-koraci-na-velikim-pistama.html Sedamnaestogodišnja Marija Miljević hercegnovsko šetalište na neko vrijeme zamijenila je modnim pistama u Milanu, Parizu i Monte Karlu. Na početku je karijere, a za naš Portal kaže, da joj je najvažnije da manekenstvo uskladi sa školovanjem, i da nakon gimnazije upiše fakultet. Idol joj je manekenka Karli Klos, a mašta da radi za Šanel, Dior, Oskar de la Renta i Viktorija sikret. ]]>

Snovi mlade Novljanke počeli su da postaju stvarnost prije godinu i po kada se prijavila na kasting za Elite Model Look 2016. i kada je izabrana da bude predstavnica Crne Gore na svjetskom finalu održanom te godine u Lisabonu. 

“Veoma sam zahvalna divnoj Mariji Vujović Vukčević, koja je u meni tada vidjela potencijal i čiji su mi savjeti i podrška puno pomogli”, kaže Marija za Portal RTCG.

Priznaje da se prijavila na kasting, ali tada o svojim planovima i snovima nikome ništa nije pričala.

“Zamolila sam roditelje da odem samo na jedan kasting. I želja mi se ispunila baš prvim kastingom, ušla sam u svijet manekenstva na jedan prelijep način”, priča mlada manekenka.

Upravo joj je Elit Model Look 2016 otvorio vrata u svijet mode. Uslijedila su prvi profesionalni angažmani u inostranstvu i to u Milanu, Parizu i Monte Karlu.

“Bile su to zahtjevne revije, kao i svaki posao koji se trudiš da odradiš dajući sve od sebe, ali su rezultati zato veoma pozitivni, na zadovoljstvo moje i moje matične agencije Models Inc iz Beograda. Ponude za daljim angažovanjem postoje”, kaže Marija.

Buduće angažmane Marija želi da uskladi sa školovanjem, u tome ima podršku i razmijevanje njenog agenta.  “U svemu tome, što mi je veoma bitno, imam puno povjerenje i podršku Mirjane Udovičić”, ističe Marija.

U dosadašnjoj inostranoj karijeri, Marija je kaže najviše uživala, u razgovorima sa novim ljudima, od kojih je mnogo naučila.

“Svako od njih sa mnom je podijelio neko svoje iskustvo, to su ljudi drugih kultura i običaja, a opet na tom mjestu okupljeni i vođeni ljubavlju prema modi i manekenstvu. Uživam u neočekivanim putovanjima i fantastičnim destinacijama na koje me ovaj posao vodi. Ono što mi je teško padalo je definitivno nostalgija za zagrljajima voljenih osoba i za mojim Herceg Novim”.

Iako veoma mlada, odlazak u inostranstvo je kaže odlično prihvatila.  “Drago mi je da sam se ovom prilikom još više osamostalila. U svemu tome najviše mi znači podrška moje porodice i bliskih prijatelja”, ističe Marija.

A život i rad na modnoj pisti zahtijevaju mnogo odricanja, ali i disciplinu u ishrani i zdravim navikama. Marija kaže da se zdravo hrani, vježba svaki drugi dan kako bi održala kondiciju i vitku liniju. Sve to joj ne predstavlja napor, naprotiv uživa u zdravim navikama.

“Imala sam sreće da već sada budem angažovana na Milano Fashion Week-u kao i na Monte Carlo Fashion Week-u, a radila sam i modne prezentacije”, navodi Marija koja je svjesna da je to tek početak karijere i da je čeka još mnogo rada i odricanja.

“Cilj mi je da uskladim školovanje sa karijerom. Iskreno od prvog razreda kao i sada u opštoj gimnaziji trudila sam se i uspijevala da budem odličan đak. Namjera mi je da stvorim dobru podlogu za ozbiljan fakultet koji želim da upišem, tako da to sigurno neću zaboraviti, ni odustati od nečega što ima pravu i dugoročnu vrijednost, a to je kvalitetno obrazovanje. Vjerujem da postoji rješenje da ispunim svoje obje želje, mlada sam, vrijeme je ispred mene, a volje da to ostvarim definitivno imam”, poručila je Marija.

U budućnosti sebe vidi kao profesionalca koji širi dobru energiju, gdje god se pojavi i koji neće prestati da nadograđuje svoju ličnost.

“Moj idol je definitvno Karli Klos koje je u svoju besprekornu karijeru uključila i obrazovanje i za poslovne poteze iskoristi ono najbolje što društvene mreže mogu ponuditi. Imam veliku želju raditi za Šanel, Dior, Oskar de la Renta, Elie Sab i Viktorija sikret”, zaključila je Marija.

 

]]>
Sun, 5 Nov 2017 08:03:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/183315/prvi-koraci-na-velikim-pistama.html
Guči prestaje da koristi životinjsko krzno http://www.rtcg.me/magazin/stil/180938/guci-prestaje-da-koristi-zivotinjsko-krzno.html Modna kuća Guči (Gucci) prestaće da koristi životinsko krzno u svojim kolekcijama, počevši od sezone proleće-ljeto 2018. ]]>

Organizacija Hjuman sosajeti (Humane Society), koja podržava alijansu modnih kuća koje ne koriste krzna, saopštila je da je jučerašnja najava Gučija značajno promijenila situaciju pošto je riječ o "možda najvećoj najavi prodaje bez krzna u svijetu".

Direktor Gučija Marko Bizari rekao je da ta kuća više neće "koristiti, promovisati i reklamirati životinjsko kruno", počevši od muške kolekcija koja će biti predstavljana u januaru i ženske kolekcije u februaru.

Guči je naveo da će preostale predmete od životinjskog krzna prodati na aukciji s tim da će prihod ići organizacijama za prava životinja.

Među modnim kućama koje ne koriste životinjsko krzno su i Đorđo Armani (Giorgio Armani), Hugo Bos (Hugo Boss) i Stela Makartni (Stella McCartney).

]]>
Thu, 12 Oct 2017 11:30:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/180938/guci-prestaje-da-koristi-zivotinjsko-krzno.html
Neobične patike, trend iduće sezone http://www.rtcg.me/magazin/stil/180092/neobicne-patike-trend-iduce-sezone.html Španski brend "Loeve" osmislio je neobičan dizajn patika koje su najavljene kao novi trend za iduću sezonu. ]]>

Džonatan V. Anderson, kreativni direktor kuće Loeve, pohvalio se novim dizajnom patika inspirisanim tradicionalnim cipelama kakve se nose u sjevernom dijelu Meksika.

Ove na prvi pogled obične patike nadograđene su zaobljenim ispletenim vrhom koji podsjeća na rep zmije zvečarke.

Za sada se ne zna kada će stići u prodaju, niti koliko će iznositi njihova cijena, a komentari ljudi koji prate modu i trendove su različiti.

Dok su jedni oduševljeni činjenicom da su ove patike inspirisane Meksikom, te će zasigurno privlačiti pažnju, drugi nikada ne bi pristali da obuju ovaj dizajnerski komad.

]]>
Wed, 4 Oct 2017 10:59:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/180092/neobicne-patike-trend-iduce-sezone.html
Zablistala u 79. godini http://www.rtcg.me/magazin/stil/178418/zablistala-u-79-godini.html Crveni tepih na sinoćnjoj dodjeli "Emi" nagrada u Los Anđelesu bio je povod da glumica Džejn Fonda zablista. ]]>

Možda bi joj modni kritičari i znalci uputili primedbe oko izbora boje ili frizure sa šiškama koje priliče mlađim ženama, ali nekadašnja kraljica fitnesa bez sumnje je i danas kraljica stila.

Linija joj je savršena, nastup smiju i originalan, ženstven, nikako vulgaran, pa Džejn odaje utisak zaista upola mlađe žene.

Iako joj je 79 godina.

]]>
Mon, 18 Sep 2017 23:36:00 +0100 Stil http://www.rtcg.me/magazin/stil/178418/zablistala-u-79-godini.html