Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

01. 09. 2015. 21:25 >> 21:18

ZA "AJFON"

Soni proizveo aplikaciju za onlajn novčanik

Japanski elektronski gigant Soni pokrenuo je onlajn finansiranje putem sata s čipom, koji, pored funkcije alarma za nove poruke na internetu, može da se koristi kao novčanik.

Taj novi dodatak, namijenjen ajfonima Epla, posjeduje analogni mehanizam koji je izumjela japanska firma za časovnike Sitizen holding.

Novi sat nazvan "Vena" predstavljen je u okviru programa "Prvi let" (First Flight) finansiranja novih proizvoda istraživača Sonija.

Zainteresovani korisnici mogu unaprijed da naruče sat, čija cijena varira od 35 hiljada do 70 hiljada jena (260 do 520 eura) a novac će služiti za dalji razvoj tog mehanizma do marta 2016.

Soni očekuje da će na taj način da prikupi oko 10 miliona eura (74.000 eura). Oko 100 kupaca već je danas naručilo novu spravu.

Soni već nudi pametne satove (smartwatch) namijenjene pametnim telefonima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније