Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

01. 09. 2015. 11:24   >>  11:16

"WINDOWS 10"

Isključiti pojedine funkcije radi zaštite

Agencija AP podržala je stav nekih medija da je pojedine funkcije novog Majkrosoftovog operativnog sistema "Windows 10" pametnije isključiti radi zaštite podataka.

"Desetka" nudi bolju personalizaciju nego prethodni sistemi, ali sakuplja više ličnih podataka, od kontakata, sastanaka, lokacije do "Wi-Fi" lozinke.

Te informacije predviđeno je da koriste mnoge nove alatke, poput "Cortane", asistentkinje koja prima i izvršava instrukcije i za koju je dragocjeno da pamti navike korisnika.

Svojim novim sistemom, Majkrosoft želi da bude bolja konkurencija Eplu i Guglu, koji su slične aplikacije razvili posljednjih godina.

AP kao primjer navodi i alatku "Wi-Fi Sense" koja olakšava korisnicima i njihovim prijateljima da se povežu preko "Wi-Fi" mreža.

Tako se "Windows 10" automatski loguje na poznate mreže i vaši prijatelji ne moraju svaki put da vam traže šifru dok su u posjeti, podsjeća AP. Ipak, postoji mogućnost da se ova opcija isključi, tako da korinici ne moraju da dijele mrežu ako to ne žele.

"Windows 10" ima i "Windows Hello", način prijavljivanja uz pomoć pogleda ili dodira, ukoliko je dostupan na uređaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније