Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

03. 10. 2015. 15:40   >>  15:27

KOMPANIJA AMAZON

Zabraniće prodaju rivalskih video striming uređaja

Američka kompanija Amazon prestaće prodaju preko svog internet sajta TV uređaja Gugla i Epla za video striming jer se ne uklapaju dobro sa njenim sopstvenim medijskim servisom.

Kompanija za onlajn prodaju je saopštila da želi da prodaje proizvode koji mogu da rade sa njenim video striming servisom poznatim kao Prajm Video (Prime Video).

Prajm Video ne može da se dobije preko Epl TV-a i Guglovog Kroumkesta (Chromecast).

Amazon je naveo da je odluku donio da bi se izbjeglo zbunjivanje njegovih kupaca.

Kompanija je navela da će pored prodaje svog Fajer TV-a (Fire TV) i dalje prodavati slične uređaje drugih kompanija koji su kompatibilni sa Prajm videom. Tu su uključeni Majkrosoftov Iksboks (Xbox) i Sonijev Plejstejšn (Playstation).

Sve ponude za nekompatibilne uređaje biće uklonjene sa Amazonovog sajta do 29. oktobra.

Prajm video servis postao je važan dio Amazonovog članstva u Prajm lojalti programu (Prime Loyalty), koji košta 99 dolara godišnje. Amazon je brzo proširio svoje onlajn sadržaje da bi privukao pretplatnike na Prajm lojaltiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније