Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Beta

02. 10. 2015. 23:39   >>  23:31

STARE 15.000 GODINA

SAD: Farmer pronašao kosti mamuta

U američkoj državi Mičigen pronađen je dIo skeleta mamuta koji je živio prije više od 15.000 godina, javila je agencija AP.

Tim paleontologa sa Univerziteta Mičigen ove nedjelje je iskopao 20 odsto skeleta životinje - dio karlične kosti, lobanju, kljove, brojne pršljenove, rebra i ramene zglobove.

Ovo otkriće moglo bi da pruži nove podatke o tome da kada je čovJek stigao na američki kontinent.

Jedan od naučnika koji radi na iskopini rekao je da se vjeruje da je čovjek boravio na tom području, da je raskomadao meso mamuta i sakrio ga da bi se kasnije vratio po hranu.

Na kosti mamuta naišao je lokalni farmer, vlasnik polja soje na kojem su pronađeni fragmenti, dok je sa prijateljem kopao za gasovod.

Mamuti su sa područja Sjeverne Amerike nestali prije oko 11.700 godina. U Mičigenu su dosad pronađeni ostaci 30 mamuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније