Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

08. 10. 2015. 23:48 >> 23:36

OD SJUTRA

Kreće karavan digitalne pismenosti

Građani Andrijevice i Berana moći će sjutra da, u okviru kampanje Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije (MIDT), provjere svoju informatičku pismenost.

Iz Ministarstva su saopštili da će u okviru kampanje pod nazivom ECDL - karavan digitalne pismenosti, sjutra u Beranama i Andrijevici biti organizovan internet street u poslovnom centru Evropa u Beranama od deset sati, gdje će zainteresovani moći da provjere svoje informatičko znanje po ECDL standardu.

"Prezentacija o digitalnoj pismenosti i portalu eUprave održaće se u 11 sati u sali Skupštine Opštine”, naveli su iz Ministarstva i dodali da će u Osnovnoj školi „Radomir Mitrović“ u 12 sati biti organizovano testiranje učenika srednjih škola.

Oni su kazali da će istog dana u Andrijevici biti organizovana provjera informatičkog znanja po ECDL standardu učenika u Srednjoj mješovitoj školi.

Iz Ministarstva su saopštili i da su se u organizaciju ECDL karavana digitalne pismenosti u Beranama i Andrijevici uključile kompanije Čikom, Digit Montenegro, M:tel i Osnovna škola “Radomir Mitrović“.

„Projekat se sprovodi u cilju podizanja svijesti o važnosti digitalne pismenosti i kulture u lokalnoj samoupravi, javnim ustanovama i preduzećima, promocije usluga koje pruža eUprava i ECDL-a, kao standarda digitalne pismenosti“, navodi se u saopštenju.

ECDL - karavan digitalne pismenosti će biti organizovan i u Budvi, Tivtu, Kotoru, Baru, Plužinama, Rožajama, Kolašinu, Mojkovcu, a realizuje se u saradnji sa Regionalnom ECDL kancelarijom i ECDL test centrima u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније