Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

12. 05. 2013. 11:21 >> 11:24

PUT KA BESMRTNOSTI

Mozak seli u hologramsko tijelo

Ruski milijarder Dmitri Ickov otkrio je kontroverzni plan da aplouduje svoj mozak u hologramskom tijelu do 2045. i tako postane besmrtan.

Tridesetdvogodišnji Ickov vjeruje da mu tehnologija može omogućiti vječni život u hologramskom tijelu.

Njegov plan nazvan "2045 inicijativa" opisan je kao sljedeći korak evolucije. Više od 20 hiljada osoba prati progres putem Fejsbuka, a Itskov planira  da održi i svjetsku konferenciju o svom tehnološkom istraživanju.

"Trenutno smo u procesu formiranja grupe eksperata. Zajedno s timom pripremićemo ciljeve i planove programa istraživanja", rekao je Ickov.

Fondacija je već isplanirala plan i program kreiranja kompletnog ljudskog holograma, a tvrde da će biti spreman za aploudovanje misli u kompjuter do 2015.

"To su veoma optimistični rokovi. Ovo će biti naš program na kojem ćemo raditi narednih 35 godina i daćemo sve od sebe da ga kompletiramo. Krajnji cilj je hologramsko tijelo", rekao je Ickov.

Kako bi dobio potrebnu podršku i pomoć Itskov je formirao i "Global Future Congress", koji je prvi sastanak održao prošle godine u Moskvi.

Sljedeći kongres održaće se u junu u Njujorku, gdje će se diskutovati o etičkim i socijalnim problemima i pogledima na besmrtnost.

"Smatramo da je moguće, ali i potrebno je eliminisati starenje pa i smrt, te prevazići fundamentalne granice fizičkih i mentalnih mogućnosti koje su uslovljene restrikcijama fizičkog tijela", stoji u izjavi "Strategic Social" inicijative.

Tvrde kako hologramsko tijelo neće biti ništa manje privlačno od pravog, te da će ono biti još naprednije od pravog čovjeka.

"Osoba sa savršenim Avatarom moći će ostati dio društva. Ljudi ne žele umrijeti", kaže Itskov.

On se nada kako će uploadovati misli bez operacije i ostaviti tijelo iza sebe prazno kao ljusku.

Projekt je nazvan Avatar po filmu Džejmsa Kamerona.

(klix.ba)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније