Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

13. 05. 2013. 10:29   >>  10:29

SAMSUNG

Uspješno testirali 5G tehnologiju

Kompanija Samsung Electronics uspješno je testirala superbrzu petu generaciju (5G) bežične tehnologije, koja će omogućiti korisnicima da preuzmu cijeli film za jednu sekundu.

Južnokorejski gigant saopštio je da su testovi pokazali da se jedan gigabajt može prenijeti za jednu sekundu s udaljenosti od nekoliko kilometara, prenose agencije.

Nova tehnologija, koja neće biti spremna za komercijalno tržište prije 2020. godine, ubrzaće prenos podataka i za nekoliko stotina puta od tehnologije 4G LTE, koja još nije u upotrebi.

To će omogućiti korisnicima da prenesu masivne datoteke, uključujući i digitalne filmove visoke rezolucije, praktično bez ograničenja.

"Korisnici će moći uživati u širokom spektru usluga kao što su 3D filmovi i igrice, zatim u streamingu sadržaja ultra visoke rezolucije (UHD) i medicinskim uslugama na daljinu", saopšteno je iz Samsunga.

Iz ove kompanije kažu da su korišćenjem 64 antenskih elemenata riješili problem nepovoljnih karakteristika širenja talasa koje su do sada sprječavale prenos podataka na velikim udaljenostima koristeći pojase milimetarskih valova.

Južna Koreja, jedna od najbolje povezanih zemalja na Zemlji, procjenjuje se da ima 20 miliona 4G korisnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније