Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

14. 05. 2013. 22:20 >> 22:21

SARADNJA

Predstavnici IAEA u Crnoj Gori

Od juče u posjeti Crnoj Gori boravi ekspertska misija Međunarodne agencije za atomsku energiju iz Beča (IAEA), saopštili su iz Ministarstva nauke.

Predstavnici Međunarodne agencije za atomsku energiju, u pratnji Smilje Kažić-Vujačić, načelnice Direkcije za međunarodne programe i evropske integracije u Ministarstvu nauke, obišli su danas više crnogorskih naučnih institucija uključenih u programe tj. projekte saradnje sa IAEA.

Predstavnike Agencije za atomsku energiju primio je rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Predrag Miranović, koji je izrazio zadovoljstvo posjetom predstavnika agencije iz Beča, kao i saradnjom koju Univerzitet Crne Gore, tačnije njegove jedinice, ostvaruju sa Agencijom.

Predstavnike IAEA primio je prodekan Biotehničkog Fakulteta u Podgorici, dr Miomir Jovanović, kao i prof. dr Ljiljana Musić, medicinski direktor Kliničkog Centra Crne Gore.

Nakon obilaska naučnih institucija, predstavnici Agencije sastali su se i sa Ivanom Vojinović, pomoćnicom ministra za životnu sredinu, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, gdje su izloženi aspekti i analizirane mogućnosti saradnje u okviru ovog resora.

Sjutra će, u Ministarstvu nauke, biti organizovan IAEA info dan, u okviru koga će predstavnici dva odjeljenja IAEA prezentovati aktivnosti svojih odjeljenja, čime će se otvoriti dodatne mogućnosti za uključenje crnogorskih institucija u navedene programe i projekte, što se posebno odnosi na nuklearne nauke i aplikacije, u smislu lakšeg povezivanja crnogorskih naučno-istraživačkih institucija sa stranim partnerima u predstojećem Okvirnom programu za nauku „Horizon 2020“.

Sandra Steyskal, projektni menadžer i osoba zadužena za saradnju sa Crnom Gorom na nivou Odjeljenja za tehničku saradnju (TCEU), kao i Jean Pierre Cayol, program koordinator na nivou Odjeljenja za nuklearne nauke i aplikacije (NSA Department), u Crnoj Gori će boraviti do 16. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније