Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

20. 05. 2013. 14:42 >> 14:42

SAMO DA SE KAČI

Jutjub: Svakog minuta 100 sati videa

Jutjub je obilježio osam godina od njegovog postojanja i tom prilikom iz te kompanije su iznieli neke zanimljive podatke.

Jutjub je od gotovo nepoznatog internet videoservisa prerastao u najveći na svijetu.

Osim što taj sajt svakog mjeseca koristi više od milijardu ljudi, prema posljednjim informacijama njegovi korisnici svakog minuta objave više od 100 sati videosadržaja.

"Godinama nastavljate da nas iznenađujete i oduševljavate. A protekla godina nije bila nikakav izuzetak. Ko bi mogao zamisliti da će korejska pop zvijezda u odijelu postavljati nove rekorde ili da će Ulica Sezam imati više od milijardu pregleda? To nam je jedna od omiljenih stvari kod naše svjetske publike - nepredvidljivi ste koliko ste i kreativni", napoisali su iz kompanije u rođendanskom blogu.

Pohvalili su se time da milioni partnera širom svijeta proizvode sadržaj za Jutjub, a potom su se i našalili na svoj račun.

"Više od 1000 kompanija širem svijeta uvelo je obaveznu jednosatnu pauzu kako bi se gledali smiješni videi na Jutjubu. Dobro, izmislili smo to, ali to bi bilo super', stoji u blogu.

Na kraju su zahvalili svima i istakli svoje velike planove. Nedavno su pokrenuli plaćene kanale koji bi trebali staviti jutjub uz rame plaćenim videoservisima poput "Hulua" i "Netflixa".

Plaćeni kanali prvo su pokrenuti u SAD-u, potom u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Japanu, a daljnje širenje tek se očekuje.

Osim toga, proteklih nekoliko godina Jutjub se preselio sa računara na mobilne telefone, konzole i televizore.

(tportal)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније