Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

22. 05. 2013. 09:06 >> 09:15

XBOX ONE

VIDEO: "Majkrosoft" predstavio novu konzolu

Nasljednik konzole Xbox 360, je Xbox One. Riječ je konzoli nove generacije koja krije zavidni hardver, ali na neki način pokušava da pomiri digitalnu zabavu s idejom o tzv. "lifestyle napravi" koju ne biste koristili samo za igru već i u svakodnevnoj upotrebi.

 

Don Matrik novi je Xbox opisao riječima:

"Ovdje će oživjeti sva vaša zabava" i dodao kako će nova konzola objediniti igre, televiziju i sve ostale vrste zabave.

Kinect je neizostavni dio paketa bez koje Xbox One neće funkcionisati. Konzolu kontrolišete glasovnim naredbama, a novinari "Tek kranča" pišu kako je Majkrosoft po ovom pitanju odradio kvalitetan posao jer sve funkcioniše prilično glatko.

Međutim, glasovne kontrole nijesu jedine pa konzolom možete upravljati i pokretima ruke, a predstavljen je i tzv. "Snap Mode" koji funkcioniše kao Windows 8 i daje vam mogućnost da obavljate nekoliko aktivnosti istovremeno.

Podsjetimo, prethodnik ove konzole, Xbox 360, na tržištu se pojavio prije osam godina i bila je riječ o pravom "blokbasteru" koji je do danas prodat u preko 70 miliona primjeraka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније