Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavio: O.Z. ]

24. 07. 2016. 13:48 >> 13:31

AG-600

Kina proizvela najveći hidroavion na svijetu

Kina je proizvela najveći amfibijski avioni na svijetu, koji se može koristiti za turizam, gašenje požara, spasilačke operacije, kao i za pomorsku bezbjednost.

Kineski državni mediji javljaju da je avion AG 600, dug 37 metara s rasponom krila 39 metara, sišao sa proizvodne linije u subotu, u gradu Žunai na jugu Kine, prenosi Anadolija.

Maksimalna težina letjelice pri uzlijetanju biće 53,5 tona, dok će brzina leta iznositi maksimalnih 500 kilometara na sat.

Prema podacima proizvođača, avion može nositi 50 ljudi, ima domet od oko 4.500 kilometara, s maksimalnih 12 sata izdržljivosti.

Vazduhoplovna industrijska korporacija Kine je saopštila da će avion biti veličine kao "Boing 737".

Ovakvi avioni imaju posebne i značajne funkcije koje su od suštinskog značaja za pomorske snage, saopštili su ranije proizvođači.

Kina ubrzano nastoji da razvije sopstveni avio sektor kako bi smanjila zavisnost od evropskih i američkih proizvođača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније