Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: B.V. [ Beta ]

15. 09. 2016. 13:37   >>  13:17 1

SAJAM U TOKIJU

Virtuelna stvarnost budućnost igrica

Jedan od najvećih svjetskih sajmova video igara Tokio gejm šou (Tokyo Game Show) počeo je danas u japanskom gradu Čiba, gde je virtuelna realnost sada postala stvarnost.

 

Na konferenciji kongresnom centru Makuhari Mese kod Tokija, ove godine učestvovaće 614 kompanija, koje će predstaviti više od 1.500 novih video igrica.

Svuda se mogu vidjeti igrači opremljeni slušalicama i naočarima, uronjeni u svoje svjetove, kako pucaju na virtuelna čudovišta ili plešu sa zamišljenim partnerima.

Posebna pažnja biće posvećena proizvodima u oblasti virtuelne stvarnosti koja postaje sve dominantnija u svijetu igara.

Većina upućenih je saglasna da virtuelna stvarnost predstavlja budućnost.

Očekuje se da će virtuelna stvarnost prvo zavladati u svijetu igrica, iako se njena primjena može naći i u obuci zaposlenih, razgledanju nekretnitna, obrazovanju i medijima.

Japanska kompanija Soni ulaže velike nade u virtuelnu stvarnost, posebno imajući u vidu da će njene naočare za virtuelnu stvarnost PlayStation VR početi da se prodaju sljedećeg meseca, za oko 400 dolara, dosta jeftinije od konkurentskih uređaja, što bi moglo da bude pristupačno mnogo većem broju igrača.

Direktor odjeljka Sonija za igrice Jasuo Takahaši smatra da će virtuelna stvarnost pomoći industriji zabave koja je počela da posustaje s pojavom pametnih telefona.

"Igrice su se do sada igrale na televizorima. S virtuelnom stvarnošću, igrači sada mogu da uđu u svjetove prikazane u igricama. To je potpuno novo iskustvo", izjavio je Takahaši, ističući da se virtuelna stvarnost ne može igrati na mobilnom telefonu. Dodao je i da će uticaj virtuelne stvarnosti biti mnogo širi, uključujući filmove i virtuelna putovanja.

Osnivač kompanije Inhans (Enhance) koja proizvodi softvere za igrice Tetsuja Micuguči izjavio je da je virtuelna stvarnost upravo ona tehnologija koju je čekao za svoju igru "Rez Infinite".

Nova, VR verzija te igrice, jedna od najvećih atrakcija na tokijskom sajmu, pruža igračima mogućnost da lete kroz svemir ili da idu po dnu okeana. Uzbuđenju doprinosi elektronska muzika sinhronizovana s pokretima igrača i virtuelne eksplozije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније