Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 01. 2017. 22:23 >> 21:59
1

PROMJENA INDENTITETA

Yahoo mijenja naziv u Altaba

Tehnološka kompanija Jahu (Yahoo) dobiće nov identitet, kao Altaba, i smanjiće upravni odbor ako bude sproveden dogovor o prodaji ključnih djelova te kompanije Verajzonu (Verizon) za 4,8 milijardi dolara.

Jahu bi trebalo da naziv promijeni u Altaba pošto svoje poslovanje s imejlovima, sajtom, aplikacijama za mobilne telefone i marketing preda Verajoznu.

Nov naziv treba da odrazi transformaciju Jahua u holding kompaniju za investicije u kineskog giganta u elektronskoj trgovini Alibabu i Jahu Japan ćija je zajednička vrijednost veća od 40 miijardi dolara, prenio je AP.

Dirertorka Jahua Marisa Majer, koosnivač Dejvid Filo i još četiri direktora u sadašnjem upravnom odboru od 11 članova, podnijeće ostavke poslije planirane prodaje Verajzonu koji bi trebalo da zadrži brend Jahu.

Dogovor s Verajzonom je, međutim, doveden u pitanje poslije otkrića Jahua o dva hakerska napada 2013. i 2014. godine, kada su ukradeni lični podaci više od milijardu korisnika. Verajzon razmatra da li da ponovo pregovara o cijeni ili da otkaže dogovor zbog otkrića hakerskih napada koji bi mogli da navedu korisnike Jahua da odustanu od te kompanije.

Nov naziv je kombinacija riječi "alternativno" i "Alibaba", prenio je Vašington post. Jahu posjeduje oko 15 odsto Alibabe, vrijednosti 35 milijardi dolara.

Vašington post ocjenjuje da promjena naziva održava koliko je Jahu nisko pao - ta kompanija je bila nekada internet gigant, a i dalje je treći najposjećeniji sajt u SAD, ali je u suštini samo sredstvo za posjedovanje akcija Alibabe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније