Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: P.R. [ Beta ]

14. 02. 2017. 22:33 >> 22:12

TUŽILAŠTVO J.KOREJE

Traže hapšenje potpredsjednika Samsunga

Tužilaštvo Južne Koreje ponovo je danas tražilo od suda nalog za hapšenje potpredsjednika kompanije Samsung elektroniks Li Džae Jonga, zbog optužbi za korupciju u velikom političkom skandalu u koji je umiješana i predsjednica Park Geun Hje.

Specijalno tužilaštvo koje istražuje korupcionaški skandal saopštilo je da je tražilo i nalog za hapšenje predsjednika Samsung elektroniksa Park Sang Džina.

To je drugi pokušaj da tužioci pokušavaju da uhapse Lija, nasljednika kompanije Samsung grup, pošto je sud prošlog mjeseca odbio da izda nalog navodeći da nije bilo dovoljno dokaza u tom trenutku.

Potpredsjednik najveće južnokorejske kompanije sumnjiči za davanje 36 miliona dolara mita savjetnici i prijateljici opozvane predsjednice, Čoi Su Sil, koja je uhapšena u novembru.

Li je zauzvrat tražio da mu pomogne da zadrži mjesto prvog čovjeka u kompaniji pošto je njegov otac i predsjednik kompanije više od dvije godine u bolnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније