Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: P.R. [ Beta ]

08. 03. 2017. 22:25   >>  22:01 2

VIKILIKS OBJAVIO

Šta CIA misli o anti-virus programu?

Na 8.000 strana navodnih hakerskih podataka CIA-e, koje je objavio Vikiliks, između ostalog se nalaze i ocjene nekih od najpopularnijih anti-virus programa.

Hakeri američke obavještajne agencije su navodno pokušavali da probiju odbrane različitih anti-virusa i na osnovu toga izveli zaključke. Ipak, podaci koje je obajvio Vikiliks nijesu dovoljno sistematski uređeni kako bi na osnovu njih mogli da se izvedu zaključci, već su više ilustrativne prirode.

Tako na primjer za popularni program Avira, CIA-in haker kaže da je "tipično lak za izbjegavanje". Njemačka kompanija je u saopštenju rekla da je popravila "malu ranjivost" samo nekoliko sati nakon što je Vikiliks objavio dokumenta.

Kada je u pitanju anti-virus Komodo, CIA ima oprečne komentare. Jedan haker CIA-e kaže da je Komodo "veliki bol u pozadini. Hvata sve dok mu ne kažeš da prestane". Ipak, on tvrdi da verzija šest nije toliko efikasna. Predstavnici Komoda su izjavili da je trenutno aktuelna verzija 10, u kojoj su popravljeni svi propusti.

Kasperski lab je jedan od vodećih proizvoda kada je u pitanju zaštita vašeg kompjutera, ali on vas možda neće zaštiti od CIA-e. Greška u kodu nam omogućava da prevaziđemo zaštitu Kasperskog" pisao je haker. Osnivač Judžin Kasperski je odbacio taj komentar, i izjavio da je greška koju je pronašla CIA popravljena prije nekoliko godina.

CIA je izgleda imala "veoma sladak" trik kojim je porazila i AVG, a holandska kompanija Avast, vlasnik AVG-a, izjavila je da priprema saopštenje.

Možda najlošije komentare dobio je finski F-sekjur, koji je haker opisao kao "proizvod nižeg ranga koji nam pričinjava minimalne probleme". F-sekjur je u saopštenju istakao da je na drugim mjestima opisivan kao ozbiljna prepreka napadima i postavio pitanje zašto CIA nije upozorila softverske kompanije na greške u njihovim anti-virus programima.

Najviše problema hakerima CIA-e pričinio je rumunski Bitdefender. "Jao, probali smo i ovo. Bitdefender je još ljut", pisali su hakeri. Jedini komentar Mariusa Butekija iz Bitdefendera bio je "mi detektujemo CIA-ine alate".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније