Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

14. 06. 2013. 10:20   >>  10:26

ZA 100 DOLARA

Prave jeftini "iPhone"

Apple radi na čitavoj gami varijacija na "iPhone" za narednu godinu, dok je ponovo aktuelna priča o izradi jeftinog mobilnog uređaja za 100 dolara.

Jeftini "iPhone" za 99 dolara, koji bi trebalo da cilja na vrlo mlade korisnike, praviće se u šarenim bojama i biće izrađen od plastike kako bi se cijena izrade spustila što je moguće više, prenosi SEEbiz.

Prema jednim izvorima ovaj jeftini mobilni telefon bi trebalo da krene da se proizvodi naredne godine, a prema drugima – masovna proizvodnja kreće već od oktobra ove godine.

Takođe se među varijacije spominju uređaji u raznim bojama, ne samo crnoj i bijeloj kao do sada, uređaji s ekranima od 5,7 i 4,7 inča koji bi trebalo da konkurišu Samsungovim smartfonima koji u svom segmentnu imaju veći uspjeh na tržištu od ajFona još od sredine prošle godine.

Sve informacije navodno dolaze od azijskih proizvođača kojima Apple daje specifikacije za buduće mobilne telefone, ali uz napomenu da Apple te specifikacije neprestano mijenja, praktično sve do početka same proizvodnje, tako da sadašnji upiti o velikim ekranima ne znače mnogo – konačna odluka o proizvodnji može biti drugačija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније