Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

14. 06. 2013. 17:59 >> 18:00

A KOD NAS?

EU: Ukidamo roming 2014.

Dobra vijest za građane zemalja članica Evropske unije (EU). Svi oni će od jula naredne godine plaćati istu cijenu telefonskih razgovara i prenosa podataka na internetu, bez obzira na to nalaze li se kod kuće ili u nekoj drugoj članici EU.

  

To u praksi znači će biti ukinut roming, a cijena za poruke, pozive i pristup internetu biće snižene prema prijedlogu mjera koje su donijete kako bi se oformilo jedinstveno telekomunikaciono tržište na području EU, prenijele se agencije.

Naime, cijene u romingu mogu se razlikovati od zemlje do zemlje, pa je to nekada korisnicima uvećavalo račune po nekoliko puta, iako su telefon koristili uobičajeno.

Odluka o ukidanju rominga odnosi se samo na evropske korisnike, dok će stanovnici Amerike i ostalih zemalja i dalje plaćati roming cijene dok se budu nalazili u Evropi. 

Procjenjuje se da će takav potez dovesti do pada prihoda od od dva odsto, ali se čekuje da će u dužem vremenskom periodu korisnike ohrabriti da više koriste svoje mobilne telefone dok se nalaze na putovanjima, što će prihod vratiti na nivo prije ukidanja rominga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније