Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

18. 06. 2013. 12:07 >> 12:10

NOVO

Tablet otporan na vodu

"Xperia Tablet Z" kombinuje vrhunske karakteristike s najboljim od Sonijeve tehnologije, zabave, dizajna i mogućnosti povezivanja. Tablet koristi operativni sastav Android 4,1 (Jelly Bean), a biće dostupna i nadogradnja na 4,2.

 

Izrađen je od kvalitetnih materijala i ima isti zadivljujući OmniBalance dizajn kao i njegov rođak iz linije pametnih telefona, Xperia Z. Izuzetno je tanak, svega 6,9 mm, a težak je manje od 500 grama.

Dostupan je u crnoj i bijeloj boji i u LTE i Wi-Fi verzijama. Riječ je o prvom tabletu s Qualcomm Snapdragon S4 Pro asinhronim četvorojezgrenim procesorom. Uz to, ima i najveći stepen otpornosti na vodu (IP55 i IP57) ikada ugrađen u tablet, što ga čini otpornim na slučajna zalivanja i prskanja, a u slučaju uranjanja u vodu može da izdrži do 30 minuta na dubini do jednog metra.

Xperia Tablet Z sadrži sve najbolje od Sonijeve tehnologije. 10,1-inčni HD WUXGA Display s Mobile BRAVIA Engineom 2 donosi pojačanu reprodukciju boja i izvanredno vizuelno iskustvo kao na televizoru. Sonijeva poznata ekspertiza kada je riječ o kamerama dolazi do izražaja kroz zadnju kameru s 8 MP i Exmor R for mobile senzorom i HD prednju kameru s 2 MP - obje snimaju najbolje fotografije u svim uslovima.

Zahvaljujući Sonijevom Clear Audio+ modu i inovativnoj upotrebi dva ugrađena zvučnika s četiri komore na lijevim i desnim uglovima, tablet omogućava sjajan zvuk bez obzira u kojem se položaju drži. Način rada koji štedi potrošnju baterije (Battery Stamina), jedinstvena je Sonijeva tehnologija za upravljanje baterijom, koja može značajno da poboljša trajanje baterije na čekanju.

Xperia Tablet Z ima više mogućnosti za povezivanje od svih drugih tableta. On uključuje i Sonijeve NFC funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom i omogućavaju korisnicima da prenose sadržaj s HD tableta na TV, s tableta na zvučnik ili s telefona na tablet jednostavnim prislanjanjem jednog uređaja na drugi. Tu su i Sonijeve prepoznatljive medijske aplikacije – Walkman, Movies i Album – koje omogućavaju korisnicima da uživaju, kontrolišu i pregledaju sadržaj s kog god uređaja im pristupali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније