Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

19. 06. 2013. 11:05   >>  11:11

6,18 mm

VIDEO: Najtanji pametni telefon na svijetu

Zvanično predstavljen trenutno najtanji pametni telefon na svijetu, "Huawei Ascend P6". Kućište ovog 4.7-inčnog pametnog telefona je debelo svega 6.18 mm, a težak je 120 grama.

 

U tu naizgled perolaku kategoriju smjestile su se relativno moćne komponente, poput četvorojezgrenog procesora radnog takta 1.5GHz, 8GB spremišnog prostora proširivog microSDHC karticama, 2GB radne memorije i baterije od 2000mAh.

Iako kompanija ne navodi o kojem je tačno čipu riječ, velika je vjerovatnost da je posrijedi HiSilicon K3V2, koji kombinuje ARM Cortex A9 procesor s Vivante GC4000 grafikom, a ne K3V3 koji koristi ARM big.LITTLE arhitekturu poznatu i na Samsungovom procesoru Exynos 5 Octa.



Što se LCD ekrana tiče, rezolucija je 1280×720 piksela, a može da se koristiti i u rukavicama. U uređaju se nalazi i zadnja 8-megapikselna kamerica s f2.0 optikom i prednja kamera rezolucje 5MP. Posebnost su snimanje u makro modu na udaljenosti od svega 4cm, kao i posebni softverski dodaci za snimanje HDR-a.

Huawei je u model P6 ubacio i poseban sastav optimizacije potrošnje baterije kao i sigurnosni softver. Uređaj je, naravno, na Android 4.2.2 platformi nazvan Emotion UI sa “stotinama tema”:

Sasvim je jasno kako je kompanija uređaj posvetila svima koji cijene stil više od performansi, iako Huawei napominje kako kompromisa pri izradi ovog supertankog pametnog telefona nije bilo. Uskoro bi trebalo da bude dostupan širom Evrope, kao i u Australiji po cijeni od 449€ (600$).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније