Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

20. 06. 2013. 13:00 >> 13:02

NEOBIČAN HIBRID

Treba vam zvučnik, ne brinite, tu je lampa

Francuska kompanija "AwoX" uspjela je da iznenadi svojim izumom pod nazivom "Striim Light". Riječ je o hibridu LED sijalice i zvučnika.

 

Kada "Striim Light" umetnete u običnu sobnu lampu, on funkcioniše poput bilo koje štedne sijalice i emituje bijelo svjetlo.

Međutim kada ga povežete s bilo kojim mobilnim telefonom putem Blututa i odaberete svoju najdražu pjesmu, pretvara se u skriveni zvučnik.

"Strim lajtom" upravlja se ili putem pametnog telefona ili putem daljinskog upravljača, koji dolazi u paketu.

Moguće ga je povezati i s bilo kojim drugim uređajem koji je opremljen Blututom i tako stvoriti muzički doživljaj i u prostoriji u kojoj nema mjesta za zvučnik.

Zvučnik radi i ako je svjetlo ugašeno, kao i obratno.

"Striim Light" moguće je nabaviti u prodavnicama širom Evrope po cijeni od 99 eura kao i putem interneta.

Kako funkcioniše, pogledajte u nastavku:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније