Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

23. 05. 2017. 23:20 >> 11:13

POTPISAN SPORAZUM

Nokia i Epl okončali pravne bitke

Tehnološke kompanije Nokia (Nokia) i Epl (Apple) okončale su brojne pravne sporove potpisivanjem sporazuma o zajedničkom radu.

 

Nokia je dogovor opisala kao "značajan".

Šefica pravne službe Nokie Marija Varselona rekla je da sporazum "mijenja odnos sa Eplom od suparničkog do partnerskog u korist korisnika".

Te dvije kompanije su tokom godina bile umiješane u brojne sporove o kršenju patenata.

Nokia posjeduje ogroman broj patenata i saopštila je da će od Epla dobiti novac unaprijed sa dodatnim plaćanjima tokom trajanja sporazuma. Iz te kompanije nijesu iznosili detalje sporazuma jer je povjerljiv.

Nokia je bila vodeći svjetski proizvođač mobilnih telefona do prodaje tog sektora kompanije Majkrosoftu (Microsoft) 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније