Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

20. 06. 2013. 19:19 >> 19:19

NEOBJAVLJENI SNIMAK

Šta je Džobs mislio o svom nasljeđu 1994.

Na internetu se pojavio snimak sa legendarnim osnivačem Applea, prerano preminulog Stiva Džobsa, u kom iznosi razmišljanja o svojoj zaostavštini.

Objavljeni isječak dio je šezdesetominutnog dokumentarca nazvanog „Steve Jobs: Visionary Enterpreneur“ koji je baziran oko dvadesetominutnog intervjua koji je tada 39-ogodišnji Džobs dao za „Silicon Valley Historical Association“.

U njemu se može čuti kako Džobs 1994. odgovara na pitanje da li vjeruje da se sa industrijom u kojoj je on inovator može povući paralela sa razdobljem romanse i da li će se iko tome diviti u godinama koje dolaze.

„Sve što sam napravio u životu biće zastarjelo do trenutka kada napunim 50 godina. Ovo je područje u kom se ne mogu napisati postavke koje će izdržati 200 godina. Ovo nije područje u kom neko napravi sliku koju će ljudi gledati vjekovima ili u kom će se izgraditi crkva kojoj će se diviti vjekovima. Ne, ovo je područje u kom neko napravi svoj posao i za 10 godina to je već zastarjelo i ne može više da se koristi. Ne možete ponovo koristiti „Apple I“ jer za njega više ne postoji softver“, ispričao je Džobs i dodao: „To je kao kod sedimentnih stijena. Gradite planinu u kojoj imate priliku da date svoj mali doprinos malim slojem kako biste je napravili višom. Niko na površini neće imati rendgenski vid kako bi uočio vaš sloj. Stajaće na njoj i da, cjeniće je rijetki geolozi, ali ne, nipošto nije kao renesansa. Jako je različito“.

(index.hr)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније