Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

10. 02. 2013. 14:35   >>  14:34

tromjesečje

"Lenovo" isporučuje najviše laptopova

Kompanija "Lenovo" isporučiće najviše "noutbuk" računara na globalnom tržištu tokom prvog tromjesečja ove godine, navode izvori iz tajvanskog lanca snabdijevanja za "Didžitajms".

 

"Lenov" i" Asus" su jedine kompanije koje bi u toku prvog tromjesečja trebalo da imaju povećanje isporuka i to od 5 odsto.

Ostale kompanije kao što su "HP", "Del" i "Tošiba" očekuju pad od čak 20 odsto dok "Acer" očekuje pad od 15 do 20 odsto.

Međutim," HP" očekuje da se njegovo vođstvo nastavi i u 2013. godini te da će u toku godine isporučiti 35 miliona "noutbuk" računara i tako ipak ostaviti "Lenovo" na kraju godine na drugom mjestu, za koji se očekuje da će isporučiti od 30-31 milion laptopova.

"HP" je bio najveći proizvođač laptopova u 2012. godini sa 32 miliona isporučenih jedinica, dok je "Lenovo" isporučio blizu 30 miliona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније