Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: F.R. [ RT ]

24. 06. 2017. 12:30   >>  12:03

RUSIJA

Pas kloniran iz uveta upoznao "original"

Pas kloniran od bio-materijala dva primjerka Jakutijske Lajke stigao je iz Južne Koreje u Rusiju zbog genetskih istraživanja, gdje je upoznao i svoj "original".

                                    

Naučnici su uspjeli da kloniraju psa od bio-materijala dvanaestogodišnjeg mužjaka i šestogodišnje ženke. Štene je dobilo ime Kijračana, što znači "prelijepa" na Jakutijskom. Njegov klonirani "brat" se zove Belek, odnosno "poklon".

"Ne mogu da vjerujem da je štene klon, ako pogledate original vidjećete kako liče", istakao je vlasnik psa Dimitrij, uz napiomenu da je štene klonirano od dijela uveta odrasle životinje.

Južnokorejanska laboratorija se odlučila na kloniranje kako bi spasila Jakutijske Lajke od izumiranja, jer im je broj, usljed ukrštanja s drugim rasama, značajno opao.

Ipak, nijesu sva kloniranja radi stvaranja kućnih ljubimaca. Laboratorija je replicirala najbolje vojne i policijske pse, kako bi pomogla oružanim snagama te zemlje, ali i SAD, Kine i Rusije.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније