Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

11. 02. 2013. 11:44 >> 11:42

VW GOLF R

Novi Golf imaće 296 KS

Nova generacija Golfa biće najmoćnija do sada. Koristiće 2.0 l TSI motor od 286 KS koji razvija 379 Nm okretnog momenta.

Špijunske fotografije novog VW Golfa R već su neko vrijeme dostupne fanovima njemačkog proizvođača, ali ovih  dana počele su da pristižu  nove informacije o nadolazećem modelu. Nova generacija biće najmoćnija do sada, a trebalo bi da koristi 2.0-litarski TSI motor od 286 KS koji razvija 379 Nm okretnog momenta.

Automobil će takođe biti opremljen 5. generacijom Haldex AWD sastava koja je nedavno lansirana u Golfu 4Motion.

Odaziv mjenjača uveliko je poboljšan u odnosu na prethodnu verziju, a i sam je sastav znatno lakši. Sve to trebalo bi da omogući  ubrzanje do 100 km/h za 5 sekundi i postizanje krajnje brzine od 250 km/h.

Uz znatno poboljšanje performansi, model će povećati i svoju efikasnost zahvaljujući MQB platformi i laganoj karoseriji. Ukupna težina vozila iznosiće oko 1200 kg, a prosječno će trošiti 7 litara goriva na 100 km.

Zvanična premijera mogla bi biti zakazana za auto šou u Frankfurtu, a početak prodaje uslijedio bi početkom 2014.

Fotogaleriju  VW Golfa R možete pogledati ovdje:


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније