Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavila: M.L.B. [ B92.net ]

15. 10. 2017. 10:10   >>  09:39

POGLEDAJTE

Spiner u svemiru

Astronaut NASA-e Rendi Bresnik, koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici, objavio je snimak u kome demonstrira šta se dešava kada se spiner nađe u svemiru.

Zbog manjeg trenja između djelova igračke, spiner se sinhronizovano rotira čak i kada se ne nalazi u rukama Bresnika.

"Fidžet spiner u svemiru. Koliko se vrti? Nisam siguran, ali je sjajan način da se eksperimentiše sa Njutnovim zakonima“, napisao je Bresnik u opisu video-snimka koji je objavio na Tviteru.

"Kad fidžet pustimo da lebdi smanjuje se trenje i izjednačava se brzina središnjeg prstena i spoljnjeg dijela spinera, pa se cijela igračka vrti cijela", napisao je astronaut.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније