Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

22. 01. 2013. 13:55 >> 14:43

Groblje gedžeta

Koji uređaji će nestati u 2013.?

Na glasanju „Gadget Graveyard” (Groblje gedžeta) sprovedenom na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, odlučeno da su CD-ROM i radio-aparati uređaji koji će najverovatnije nestati u ovoj godini.

Više od 1.700 članova Instututa za elektronske inženjere, inženjera, studenata mašinstva i učesnika na CES-u glasalo je u anketi o tome koji će uređaji najvjerovatnije izaći iz upotrebe ove godine.


Tehnologija stara 30 godina CD-ROM, dobila je 75% glasova, što i nije iznenađenje, zahvaljujući popularnosti praktičnijih USB fleš drajvova.

Glasači su bili više podijeljeni o sudbini ostalih uređaja. Na drugom mestu su radio-aparati sa 58% glasova „za”, MP3 plejeri su dobili 55%, DVD-jevi 53% a risiveri za kablovsku televiziju 51%.
Ovo glasanje je rezultat sve veće povezanosti korisnika ka online streamingu ili preuzimanju TV serija, filmova i muzike sa interneta kao činjenice da su smartfoni preuzeli primat koji su nekad imali radio-aparati i MP3 plejeri.

Učesnici ankete spasili su i desktop računare od nestanka, jer je 62% glasalo pozitivno o njihovoj sudbini, iako tableti i laptopovi zauzimaju sve veći prostor na tržištu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније