Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

10. 07. 2013. 12:50 >> 12:50

IOE3-KANBAN

U Kini proizvedena kamera od 100 megapiksela

Institut za optiku i elektroniku u Kini razvio je kameru od 100 megapiksela, prenosi agencija Anadolija (AA). U saopštenju Akademije za nauku Kine navodi se da je ovaj Institut razvio kameru sa najvećim brojem piksela u državi.

 

 

 

Kamera koja je nazvana IOE3-Kanban ima mogućnosti proizvodnje videa od 10,240x10,240 megapiksela, a obzirom na svoje mogućnosti zaista je mala i lagana za nositi.

Najširi dio kamere je 19,3 centimetra, a aparat se može koristiti u različitim vremenskim uvjetima. IOE3-Kanban može podnijeti temperature od minus 20 do 55 stepeni. Kamera se također može koristiti za mapiranje, urbano planiranje i za monitoring u slučaju katastrofa. Uređaj ima razvijeni optički sistem i sistem visokog kapaciteta za snimanje podataka.

Institut za optiku i elektroniku posljednji put je razvio kameru od 81 megapiksela između 2001. i 2005. godine.

(AA)

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније