Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

18. 12. 2017. 23:48 >> 20:18

OD NAREDNE DECENIJE

Tojota pravi automobile samo na struju

Japanska kompanija Tojota saopštila je danas da će ponuditi više od 10 modela potpuno električnih automobila početkom naredne decenije.

Tojota je svjetski lider po proizvodnji modela s hibridnim pogonom, s kombinacijom elektromotora i motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, ali u ponudi još nema automobile samo na električni pogon.

Potpredsjednik Tojote Šigeki Teraši rekao je da će ta kompanija električne automobile ponuditi najprije u Kini koja subvencijama i drugim mjerama podstiče njihovo korišćenje, a potom će ih prodavati i u Japanu, Indiji, SAD i Evropi.

Kompanija je navela da će do oko 2025. godine svaki model Tojote imati i hibridnu i elektro verziju. Kompanije Tojota i Panasonik prošle nedjelje su najavile da će unaprijediti zajednički rad na baterijama za vozila.

Tojota prodaje 10 miliona vozila godišnje širom svijeta, a očekuje da će do oko 2030. godine prodavati 5,5 miliona električnih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније