Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

19. 12. 2017. 22:26   >>  21:55

A KOŠTA TRI MILIJARDE

Ponos britanske mornarice pušta vodu!

Nosač aviona "Kraljica Elizabeta", ponos britanske mornarice vrijedan tri milijarde eura, ima problem na jednom od otvora za propeler i pušta vodu, piše BBC.

Kako navode, to je otkriveno tokom prvih probi, ali je čuvano u tajnosti.

Portparol Kraljevske mornarice rekao je da je popravka zakazana, kao i da pomenuti problem nije spriječio brod da plovi početkom ove godine.

Prema pisanju lista San, "Kraljica Elizabeta" zbog tog nedostatka prima oko 200 litara morske vode na sat.

Sagovornik BBC-ja Džonatan Bil rekao je da je to "velika sramota" za Kraljevsku mornaricu i da je samo jedan problem u nizu koji tek treba da budu otklonjeni.

"Prvo su pokušali da sakriju problem, a kada nijesu uspjeli, onda su pokušali da ga umanje.Jasno je da su se obrukali", istakao je Bil.

Poznato je da takvi problemi nijesu neuobičajeni i na drugim ratnim brodovima i mogu da se poprave, pa je prikrivanje čitavu situacij samo učinilo gorom.

Veliko je pitanje da li će taj nedostatak moći da se otkloni dok je brod u vodi, navodi BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније