Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavila: M.L.B. [ Rts.rs ]

13. 02. 2018. 09:10 >> 21:19

"ORBI PRAJM"

Naočare sa ugrađenom kamerom

Sa popularnošću virtuelne realnosti, pojavljuju se i različite vrste kamera od 360 stepeni za potrošače, a među njima se, zbog specifičnog dizajna, izdvajaju naočare sa ugrađenim kamerama.

U nekoj drugoj realnosti, ovakve naočare bi bile rezultat spoja "Gugl" naočara i "Gopro" akcionih kamera, piše "Glas Amerike".

Adil Surančin iz kompanije "Orbi" koja ih proizvodi, objašnjava da su te moderne naočare, zapravo kamera sa četiri objektiva, dva naprijed i dva pozadi. Rezultat je video-snimak u 4K rezoluciji u koji potpuno utonete.

"Pravimo prve naočare koje snimaju u 360 stepeni", ističe Surančin.

Video - materijal se snima iz perspektive osobe koja nosi naočare i funkcioniše i bez upotrebe ruku.

"Stavite ih, pritisnete dugme i možete da se oprostite od svih nosača i stativa koji su vam sada potrebni za akcione kamere. Svaka kamera ima vidno polje od 180 stepeni tako da možete da snimite kompletnu kupolu“, kaže Surančin.

Naočare su otporne na vodu, imaju anti-refleksni sloj i za 399 dolara mogu da se poruče.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније