Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 02. 2018. 23:07 >> 23:02

NOVO OTRKIĆE

Arheolozi u Egiptu pronašli drevnu nekropolu

Egipatsko Ministarstvo za antikvitete saopštilo je danas da je u blizini grada Minja u dolini Nila, južno od Kaira otkrivena drevna nekropola.

Ministarstvo je navelo da se veliko groblje nalazi sjeverno od oblasti Tuna el Gabal, arheološkog lokaliteta na obodu zapadne pustinje, dodajući da poredog sadrži više od 1.000 statua i oko 40 sarkofaga.

Egipatski ministar za antikvitete Kaled el Anani rekao je da su u nekropoli članovi različitih porodica i da se vjeruje da datira iz Kasnog perioda Starog Egipta i Ptolomejskog kraljevstva.

"Biće nam potrebno najmanje pet godina za rad na nekropoli. Ovo je samo početak novog otkrića", rekao je El Anani.

Iskopavanje na tom području počelo je krajem 2017. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније