Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

14. 03. 2018. 08:42   >>  08:48

FOLKSVAGEN

Već 160.000 dizelaša skinuli s puteva

Generalni direktor njemačkog proizvođača automobila Folksvagena Matijas Miler rekao je da je kompanija 2017. imala "izvanrednu godinu".

On tvrdi da je posvećen rješavanju pitanja oko zagađenja dizelom.

Miler je naveo napore kompanije da se smanje emisije dizela i da se oporavi od skandala oko varanja pri mjerenju izduvnih gasova iz 2015. godine. On je rekao da je 160.000 starijih dizel vozila skinuto s puteva kroz podsticaje zamjene vozila i da je kompanija odlučila da unaprijedi softver za četiri miliona vozila radi smanjenja emisija.

Miler je na redovnoj godišnjoj konferenciji za štampu Folksvagena u Berlinu rekao da će kompanija biti "dio rješenja" u traganju za tim kako da se suoči sa spornom situacijom oko dizela.

Aktivisti za odbranu životne sredine zalažu se za zabranu starijih dizel vozila u njemačkim gradovima, gde je visoki nivo zagađenja. Miler je dao je optimistički prikaz kompanije poslije rekordne prodaje od 10,7 miliona vozila prošle godine.

"Mi smo u ofanzivi i tako ćemo i ostati", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније