Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

24. 03. 2018. 18:31   >>  18:38 1

NEISPLATIVO

BMW odgađa masovnu proizvodnju električnih automobila

Trenutna tehnologija proizvodnje električnih vozila njemačkog BMW-a nije dovoljno profitabilna da bi se mogla primijeniti i na proizvodnju većih količina vozila, saopštili su iz kompanije.

Masovna proizvodnja električnih vozila kakvu su u BMW-u zamislili ne bi zbog toga bila isplativa korištenjem ove tehnologije, pa će kompanija morati da pričeka završetak razvoja pete generacije, prenosi SEEbiz.

U planu razvoja BMW ima isplativiju i jeftiniju proizvodnju baterija i električnih motora, a njihova bi električna vozila nove generacije trebalo da budu izrađena na modularnoj platformi.

Činjenica da bi više modela vozila mogla dijeliti određene module pojeftiniće im proizvodnju, pa će i povećanje njenog obima biti isplativije jednom kada u potpunosti zaživi proizvodnja pete generacije.

Zato će se u masovnu proizvodnju električnih i hibridnih automobila u BMW-u krenuti najranije 2020. godine. U kompaniji očekuju da bi uštede u proizvodnji s novim tehnologijama trebalo da budu dvocifrene, gledano u procentima, u odnosu na trenutnu generaciju.

U BMW-u već rade i na šestoj generaciji i ulažu stotine miliona eura u nove baterijske tehnologije, a do 2025. planiraju da će imati čak 25 elektrificiranih modela automobila u ponudi, od čega 12 potpuno električnih.

Cilj razvoja je da se električnim vozilima potpuno omogući autonomija od 700 kilometara, što bi kupce oslobodilo straha da im baterija neće biti dovoljna za cjelodnevnu vožnju – pa bi samim tim i prodaja elektroautomobila trebalo da bude povećana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније