Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Beta; B.V.

20. 04. 2018. 10:50 >> 10:56

KINESKI GIGANT

Alibaba razvija autonomne automobile

Iz kineskog giganta e-trgovine Alibaba grupe potvrdili su da rade na tehnologiji vozila bez vozača.

 

Glavni naučnik u laboratorijima u kojima se razvija tehnologija vještačke inteligencije Alibabe, Vang Gang, predvodi istraživački tim i oni su uveliko napredovali u istraživanjima, prenosi SEEbiz.

U svojim istraživanjima kompanija želi da dostugne nivo četiri, što znači da vozilo bez vozača može u potpunosti da vozi bez intervencije ljudi u određenim okolnostima, navodi se u izvještaju.

Kineske vlasti nedavno su objavile regulativu kojom su dopustile da se lokalni putevi koriste za testove inteligentnih vozila bez vozača, što pokriva određene nivoe vožnje bez vozača.

Alibaba sprovodi regularne testove vozila bez vozača i želi da zaposli dodatnih 50 stručnjaka koji će raditi na toj tehnologiji.

Kompanija svojim potezom slijedi konkurenciju, Baidu i Tencent, koji takođe istražuju tehnologiju vozila bez vozača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније