Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

28. 06. 2018. 23:49   >>  23:37

OKO DIZAJNA

Apple i Samsung okončali sedmogodišnji spor

Američki Apple i južnokorejski Samsung nagodbom su okončali sedmogodišnju bitku vezanu za dizajn pametnih telefona, koja je na kraju stigla do Vrhovnog suda SAD.


Ljuti rivali su poslali u srijedu obavještenje sudiji američkog Okružnog suda Lusi Koh o tome da su postigli nagodbu. Uslovi nagodbe nijesu otkriveni, prenosi agencija AP.

Dva svjetska tehnološka giganta došla su do rješenja spora mjesec dana nakon što je porota zaključila da Samsung duguje Appleu 539 miliona dolara zbog kopiranja izvjesnih inovacija na Ajfonu i njihove primjene na određenim Samsungovim konkurentnim proizvodima.

Presuda je donijeta nakon što je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država objavio 2016. godine odluku o tome da dio ranije odštete dodijeljene Appleu treba da bude preispitan.

Apple je tražio više od milijardu dolara na posljednjem suđenju, dok je Samsung tvrdio da treba da plati samo 28 miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније