Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavila M.L.B. [ Beta ]

03. 07. 2018. 22:28 >> 22:17

TEST GRINPISA

Dron udario u nuklearnu elektranu

Međunarodna organizacija Grinpis (Greenpeace) saopštila je da su njeni aktivisti zakucali bespilotnu letjelicu u francusku nuklearnu elektranu, kako bi ukazali na slabe mjere bezbjednosti u tom objektu.

Dron, ofarban tako da podsjeća na malog supermena, udario je u kulu nuklearne elektrane, udaljene oko 30 kilometara od Liona, vidi se na snimku koji je Grinpis danas objavio.

Ta grupa aktivista za zaštitu životne sredine navela je da dron nije mogao da nanese štetu i da je njihov čin pokazao slabu nuklearnu bezbjednost u Francuskoj, zavisnoj od nuklearne energije koju koristi za oko 75 odsto svojih energetskih potreba.

Grinpis je i ranije imao slične akcije, a 19 njegovih aktivista prošle nedjelje je osuđeno na uslovne kazne zatvora, zbog upada u jednu nuklearnu elektranu novembra prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније