Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

12. 07. 2018. 08:21 >> 08:15

OD JESENI

Apple prestaje da proizvodi iPhone X i iPhone SE?

Kompanija, koja se bavi istraživanjem i analizom u sferi IT industrije i interneta, BlueFin Research navodi da Apple namjerava da stopira proizvodnju svog prošlogodišnjeg modela iPhone X kao i, već pomalo zastarjelog, iPhonea SE.

Razlog za to krije se u Appleovoj odluci da se u potpunosti posveti proizvodnji tri nova ovogodišnja iPhone modela, koji će zvanično biti predstavljani na jesen. 

Apple, do kraja ove godine, planira da na tržište plasira oko 91 milion novih iPhonea, dok bi 2019. trebalo da bude isporučeno oko 92 miliona primjeraka, tri nova modela, iPhonea. 

Apple te brojeve zasniva na zaključku da su korisnici prethodnih iPhone modela ove godine, konačno, spremni na prelazak na novije uređaje, što protekle godine nije bio slučaj. 

Po izlasku na tržište, očekuje se da će tokom sljedeća četiri kvartala biti isporučeno, redom, 20, 60, 45 i 40 miliona komada tri nova modela iPhonea. 

Prema dostupnim predviđanjima, najviše bi trebalo da se prodaje najveći model iPhonea sa 6,5-inčnim OLED ekranom i osnovni model sa LCD ekranom od 6,1 inča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније