Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: P.R. [ Beta, rtcg.me ]

22. 07. 2018. 13:04 >> 12:54

ZBOG ZDRAVSTVENIH RAZLOGA

Markione napustio čelne pozicije Ferarija i Fijata

Proizvođač luksuznih automobila Ferari saopštio je da će Luis Kamiljeri zamijeniti Serđa Markionea na čelu kompanije.

"Upravni odbor Ferarija saznao je danas da generalni direktor Serđo Markione neće više moći da radi", navela je kompanija i dodala da će ga na to mjesto zamijeniti Kamiljeri koji vodi Filip Moris od 2002.

Kamiljerijevo imenovanje treba još da potvrde akcionari Ferarija, koji će uskoro održati sastanak.

Italijanski mediji javili su da će Markione biti zamijenjen i na čelu Fijata Krajslera (FCA) poslije 14 godine. Na njegovo mjesto je imenovan Majk Menli generalni direktor kompanije Džip.

Britanac Menli (54) preuzeo je vođstvo Džipa 2009. godine, a od 2015. godine vodi i kompaniju Ram, koja proizvodi karavane i kombi vozila.

Markione je trebalo da ode s funkcije 2019. godine, ali već ranije rekao da će on izabrati svog nasljednika. Operisao je desno rame početkom jula, a prema italijanskim medijima, još je u bolnici.

Uprava kompanije je navela da je odlučila da zamijeni Markionea (66) jer mu zdravstveno stanje nije dobro i neće mooći da vodi preduzeće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније