Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavila M.L.B. [ b92.net ]

29. 07. 2018. 15:45   >>  15:30

LANSIRANA LETJELICA

Korak bliže turističkom letu u svemir

Kompanija "Virgin Galactic" uspešno je izvršila treće testiranje svog svemirskog broda za turistička putovanja, koji se vinuo iznad pustinje u sjevernoj Americi.

Iz kompanije je saopšteno da je letelica dostigla dvostruko jaču brzinu zvuka i nadmorsku visinu od 52 kilometara. Svemirski brod poletio je sa nosača svemirskih aviona sa nadmorske visine od 14 kilometara.

Kompanija milijardera Ričarda Brensona je poslije ovog testa, koji prošao uspješno,  korak bliže bukiranju karata za turističko razgledanje svemira.

Poslije posljednje probe Brenson je izjavio da "Virgin Galactic" od leta u svemir dijele samo dvije ili tri godine.

Lista čekanja za svemirske izlete, koje će organizovati ova kompanija broji preko 700 potencijalnih klijenata, a karta za putovanje potencijalne turiste koštaće 250.000 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније