Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Klix/Objavio: I. P. ]

23. 09. 2018. 23:13   >>  22:54

APPLE UREĐAJI

Šta donosi konačna verzija iOS-a 12

Prema svim procjenama američka kompanija Apple, nakon brojnih kritika na račun sistema iOS 11, ozbiljno je odlučila da poboljša postojeće karakteristike na uređajima.

Konačna verzija iOS-a 12 postala je dostupna svima 17. septembra, donoseći mnoge nove funkcije, obećavajući bolje performanse i druge popravke.

Novi iOS 12 uprkos tome što izgleda skoro identično sistemu iOS 11 donosi neke od ključnih dodataka koji između ostalog čine mnogo bržim rad starijih Appleovih uređaja.

Jedna od novina je i to što FaceTime omogućava korisnicima da razgovaraju sa 32 osobe odjednom. FaceTime u iOS-u 12 integrisan je u iMessage, a ova opcija radi na iPhoneu, iPadu i Macu. Kako prenose mediji, grupni FaceTime nije izašao sa konačnom verzijom iOS-a 12, ali će biti dostupan u drugom dijelu jeseni.

Novim sistemom znatno je unaprijeđena aplikacija Maps na način da su dodati detalji poput zelenila i znamenitosti.

To unapređenje dostupno je samo korisnicima koji borave u zalivu San Franciska s tim što će uskoro biti dostupna i u sjevernoj Kaliforniji, zatim u SAD-u i napokon u Evropi.

Poboljšan je i sistem upravljanja šiframa, jer će uređaji upozoravati korisnike ukoliko koriste jednu te istu šifru za različite stvari te će umjesto toga nuditi stvaranje nove i jače šifre i predlagati čuvanje u KeyChain. Jedna od novina je i brže prebacivanje aplikacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније