Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

25. 09. 2018. 09:34 >> 09:14

NESLAGANJE S FEJSBUKOM?

Suosnivači Instagrama odlaze iz kompanije

Suosnivači Instagrama, aplikacije za razmjenu fotografija, koju je kupila društvena mreža Fejsbuk, saopštili su da su podnijeli ostavke, potvrđujući raniju informaciju Njujork tajmsa.

Kevin Sistrom, aktuelni generalni direktor Instagram i Majk Kriger, direktor za tehnološka pitanja, kreirali su tu aplikaciju 2010.

"Majk i ja smo zahvalni za posljednjih osam godima u Instagramu i šest godina u Fejsbuku... Odlazmo da ponovo ispitujemo našu znatiželju i kreativnosti", napisao je u saopštenju objavljenom na vebsajtu firme Sistrom.

On je rekao da su njih dvojica spremni da otvore novo poglavlje. Nije naveo precizne razloge za odlazak, dok više američkim medija pripisuju odlazak neslaganju s šefovima matične kuće Fejsbuka.

Instagram je u junu objavio da je prešao prag od milijardu korisnika, pošto je posebno profitirao od rastuće popularnosti među mladima.

Instagram je kreiran 2010, a zatim ga je Fejsbuk kupio, 2012, i to za milijardu dolara. Instagram je pod podsticajem Fejsbuka u velikoj mjeri unovčio svoj veliki broj korisnika, dodajući reklame i druge sponzorisane sadržaje.

Dvojica suosnivača WhatsAppa, druge aplikacije koju je Fejsbuk kupio, Jan Kum i Brajan Ekton napustili su Fejsbuk u maju 2018, odnosno 2017, zbog neslagana s šefovima Fejsbuka oko povjerljivosti podataka i uvođenja reklama na aplikaciju, prenijeli su mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније