Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

16. 10. 2018. 19:21   >>  19:04

ISTRAŽIVANJE LG-A

Više fotografišemo nego što razgovaramo

Mobilni telefoni češće služe za fotografisanje, nego za obavljanje razgovora, pokazalo je istraživanje kompanije "LG elektroniks".

Tako je jer je mobilni telefon uvijek pri ruci, i ima sve više mogućnosti kojima prevazilazi prvobitnu svrhu: s njega se šalje elektronska pošta, služi kao podsjetnik i budilnik, preko njega se sluša muzika i gledaju televizija i filmovi, njime se pregleda internet, služi kao nekada mapa za kretanje gradom, putevima i kroz prirodu...

Istraživanje kompanije LG pratilo je navike korisnika mobilnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji gdje je 87 odsto ispitanika izjavilo da mobilnim telefonom fotografišu najmanje jednom nedjeljno, dok je 82 odsto reklo da bar jednom nedjeljno koriste telefon za - razgovor s nekim.

Rezultat istraživanja pokazuje da je kod 80 odsto ispitanika upotreba kamere češća i od korišćenja telefona za pregled društvenih mreža što je masovna navika.

Čak 61 odsto ispitanika pri komunikaciji s nekim radije šalje fotografiju nego tekstualnu poruku. Fotografije djece i "selfiji" su najpopularniji u SAD, dok Korejanci više šalju slike jela i putovanja.

Snimanje videa telefonom je popularno među 74 odsto ispitanika jer smatraju da fotografije nijesu dovoljne da prikažu neku atmosferu, a 68 odsto snima i šalje video sa zanimljivih mjesta i vidikovaca.

To je omogućeno i time što neki uređaji, kaže LG, kao njegov "G7 ThinQ", mogu da snimaju fotografije i video zapise u HDR kvalitetu, te je dovoljno ponijeti samo njih, a ne i kameru.

Istraživanjem je utvrđeno da se korisnici mobilnih telefona najviše žale na zamućene slike, na nedovoljnu "rezoluciju" kada se slika uveća, i na to što većina kamera telefona ipak ne može da postigne ono što može dobar foto-aparat.

Više od polovine, 54 odsto ispitanika je priznalo da nije vešto u fotografisanju, a 63 odsto je bez obzira na to nezadovoljno svojim finalnim produktom.

Jedna trećina žena u dvadesetim i tridesetim godinama je rekla da ima problema da "uhvati" dobar kadar kada fotografišu svoje kućne ljubimce dok se pomjeraju, a čak 74 odsto žena je nezadovoljno fotografijama snimljenim kada nema dovoljno svjetla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније