Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavila: M.M ]

26. 11. 2018. 17:26   >>  17:02

U PODGORICI

Oreški: "80% socijalnih kontakata odvija se preko ekrana"

Savremeni komunikacijski trendovi, novi vidovi digitalne komunikacije, marketinga, inovacije, poslovno umrežavanje, promjene za biznise u 2019. biće u fokusu ovogodišnjeg seminara ImPRove business koji se u decembru održava u Podgorici.

Seminar ImPRoove business, koji se već petu godinu odžava u Podgorici, okupiće sve zainteresovane biznismene, privrednike, službenike državnih institucija... koji shvataju važnost brzog savladavanja digitalne komunikacije. O tome i o promjenama koje čekaju biznise u 2019. u Hotelu Podgorica 6. decembra će govoriti Dino Oreški iz Zagreba.

“Seminar je samo još jedan korak ka digitalizovanju Crne Gore. Promjene se događaju svakog dana, a jedan od ciljeva kojem danas teže sve države EU je da idu u korak s promjenama. Što više budete imali digitalno pismenog stanovništva, to ćete prije postići cilj”, kaže u susret tom događaju jedan od pokretača kulture digitalnog marketinga u Hrvatskoj, Dino Oreški.

Promjena načina konzumacije informacija dovela je do povećanja budžeta marketinških kampanja između 20 i 30 % u korist digitalnih platformi, što je trend koji će rasti, iz godine u godinu, smatra Oreški.

Nekad smo najvažnije informacije dobijali ispred TV-a. Međutm danas informacije dobijamo kada, i kako nam je potrebno, i tamo gdje nam odgovara, kaže on.

Sve su te promjene uticale na oblikovanje marketinških strategija i taktika, brendovi biraju vrijeme i kanale komunikacija , kaže Oreški.
U susret seminaru u Podgorici, Oreški naglašava i važnost kontinuirane edukacije o potencijalima digitalnog komuniciranja jer je ogroman raspon mogućnosti šta sve digitalne platforme mogu.

Komunikacija ne funcioniše više po starim principima plasiranja i konzumacije medija...

Digitalne su platforme prioritet.

Propaganda je nesumnjivo i zabavna, kaže Oreški.

SuperBowl je dobar primjer koliko je zabavna komponenta u oglašavanju važna.

“Riječ je o fenomenu jer ga osim poklonika sporta globalna publika prati upravo zbog popratnog showa i oglasa koji doprinose spektaklu.
“ Svaki brend treba osluškivati što se na društvenim mrežama, po forumima i u komentarima o njemu govori. Jedna loša reakcija na upit korisnika ili komentar može i te kako uticati na reputaciju brenda,” upozorava Oreški.

“Mlađe generacije npr. traže sve veću privatnost i kontrolisano okruženje. Trendovi o kojima možemo razmišljati mogli bi ići u smjeru instant-komunikacije poput Vibera ili WhatsAppa jer je riječ o zaštićenim “end to end” aplikacijama, a jednu od najvažnijih uloga u prenošenju poruke preuzeli su influenseri i blogeri na društvenim mrežama te pojava “multiscreeninga” ili navike savremenog konzumenta da istovremeno koristi nekoliko uređaja i gotovo 24 sata prima informacije. Čak 80% socijalnih kontakata odvija se preko ekrana,” zaključio je Oreški. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније