Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

15. 08. 2013. 15:37 >> 15:37

NOVO

Audi Quattro Concept - Hybrid s 800 ks

"Audi" za sajam automobila u Frankfurtu priprema novi Quattro Concept sa hibridnim pogonskim sistemom, koji će biti u stanju da proizvede 800 "konja".

Za razliku od prethodnog Quattro Concepta koji je predstavljen 2010. i koji je bio zasnovan na Audiju RS5, nova verzija bazirana je na skraćenoj platformi modela RS7. 

Za pogon je upotrebljen 4.0 litarski twin-turbo V8 sa preko 600 ks, uparen sa elektromotorom od 170 ks (125 kW).

 

Kako kažu u Audiju, to će ovom automobila sa pogonom na sva 4 točka omogućiti da raspolaže kombinovanom snagom od gotovo 800 ks i 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta. 

Iz stanja mirovanja do brzine od 100 km/h Audi Quattro Concept stiže za 3,4 s, dok maksimalna brzina iznosi 300 km/h.

 

Shodno performansama, automobil će imati i specijalno adaptivno sportsko oslanjanje, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i keramičke kočnice. 

Iako je Audi saopštio da je u pitanju konceptni automobil, spekuliše se da bi 2016. u prodaji mogao da se nađe serijski model u ograničenoj seriji, sa početnom cijenom od oko 200.000 eura. (b92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније