Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

10. 12. 2018. 11:57 >> 11:32

NAJAVE IZ SONIJA I SAMSUNGA

Uskoro telefoni sa kamerom od 48 megapiksela

"Sony" i "Samsung" najavili su ugrađivanje poboljšanih kamera od 48 megapiksela u svoje pametne telefone, koji će se uskoro naći u prodaji.

U javnosti se pojavljuju i detalji iz drugih kompanija o prvim uređajima koji će imati ugrađenu poboljšanu kameru, prenosi Verge.

"Honor" je nedavno najavio View 20, koji će koristiti Sonyjev IMX586 senzor sa Huaveijevim Kirin 980 procesorom i istim dizajnom selfie fotoaparata, kao što će biti kod Huaveijevog predstojećeg Nova 4 telefona koji će biti objavljen naredne sedmice.

View 20 je nasljednik View 10 telefona, uređaja srednje veličine kojim je javnost impresionirana ranije ove godine. View 20 će premijerno biti predstavljen 22. januara u Parizu, dok će kineska varijanta doći 26. decembra. Ono što znamo jeste da će View 20 biti konkurentniji kada je riječ o specifikacijama i dizajnu u odnosu na svoju prethodnu verziju.

U međuvremenu, "Xiaomi" je takođe najavio puštanje u prodaju telefona s kamerom od 48 megapiksela tokom narednih mjeseci. Lin Bin, direktor kompanije, na svojoj službenoj stranici objavio je fotografiju uređaja s fokusom na kameri od 48 megapiksela.

Iz "Samsunga" i "Sonyja" takođe su u proteklom periodu objavljivali različite informacije vezane za njihove senzore, tj. najavljivali su da će oni imati male 0.8 mikromilimetarske piksele i da će biti fizički veći od većine konkurenata s ukupnom veličinom od 2,5-4 centimetra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније