Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

13. 12. 2018. 23:40   >>  23:10

VIRDŽIN GALAKTIK

Turistička letjelica prešla granicu svemira

Virdžin galaktik (Virgin Galactic) saopštio je da se njegova svemirska letjelica namijenjena turistima danas dostigla visinu od preko 80 kilometara nad Zemljom, što ta kompanija smatra granicom svemira.

 

 

Virdžinov svemirski brod "Juniti" (Unity) je rano jutros po lokalnom vremenu uzletio pomoću avion nosača nad kalifornijskom pustinjom Mohave  poslije čega je pokrenuo svoje raketne motore.

Svemirska letjelica s dva test pilota je brzo potom poletjela uvis i izašla iz vidokruga posmatrača s tla.

Predstavnik misije Enriko Palermo rekao je da je letjelica dostigla visinu od 51 milje (82 kilometra) prije nego što je počela da se spušta i potom sljetela.

Virdžin galaktik planira da vodi na kratke letove u svemir ljude koji plate kartu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније