Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavila: M.M ]

16. 01. 2019. 11:19   >>  10:50

U SVIJETU

Pala prodaja pametnih telefona

Prodaja pametnih telefona prošle godine je pala prvi put od kada to tržište postoji, što je posljedica slabije tražnje i drugih negativnih činilaca.

Prema analizi, ove godine biće proizvedeno oko 1,4 milijarde pametnih telefona, što je 3,3 odsto manje nego prošle, prenosi B92.

"Tražnja za tim uređajima vjerovatno će pasti zbog nedostatka novih uređaja sa novim funkcijama", smatraju analitičari Trend Forcea.

Oni su naveli da bi proizvodnja mogla da padne i pet odsto na godišnjem novou, zbog nesigurnosti u vezi s trgovinskim napetostima između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine, ali i usporavanja rasta najvećih svetskih privreda, što znači da slabi i tražnja.

Trend Force procjenjuje da će ove godine najveći udio na tržištu zabilježiti južnokorejski Samsung 20 odsto, a pratiće ga kineski Huawei, s udjelom od 16 odsto, a potom Apple sa 13 odsto.

"Od tri vodeća igrača u toj industriji, jedino bi Huawei mogao da zabilleži rast proizvodnje", smatraju analitičari Trend Forcea.

Proizvodnja Samsunga mogla bi da oslabi osam odsto, na 293 miliona uređaja, dok se Apple-u predviđa pad proizvodnje od 15 odsto, na 189 miliona uređaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније